Cabanele pădurarilor din judeţul Bacău, deschise pentru turişti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Clasificate cu două sau trei margarete, vilele amplasate în inima pădurii sunt pitoreşti, confortabile şi utilate complet. Pentru rezervarea unui weekend la Pralea, Înţărcătoare, Fântânele, Izvorul Alb sau Răzeşul trebuie făcută o programare din timp.

Vilele Direcţiei Silvice Bacău fac concurenţă serioasă pensiunilor din judeţ. Amplasate în inima pădurilor, lângă izvoare şi lacuri, în locuri cu o privelişte deosebită, ele sunt rezervate din timp de băcăuani.


„La momentul acesta, avem rezervări la unele vile chiar şi pentru weekend-uri din noiembrie. Cabanele au fost modernizate şi sunt incluse în circuitul turistic al judeţului“, a spus Adrian Titianu, şeful Compartimentului Vânătoare din cadrul Direcţiei Silvice Bacău. Fostele cabane ale pădurarilor, care au fost construite în anii ’80, au fost dotate şi modernizate în 2005-2006. Toate au living, televizor, dotări complete de bucătărie, băi şi aşternuturi curate. 


În patul lui Ceauşescu


Dintre toate, cele  mai cunoscute sunt cele trei cabane de la Bradul, Fagul şi Pralea, în care venea şi Nicolae Ceauşescu şi apropiaţii din partid. Vila Pralea are şase camere, dotări de ultimă oră şi costă 800 de lei pe noapte. Cabana Bradul costă 360 de lei şi are patru camere, iar Fagul costă doar 330 de lei. „Patul în care a dormit Ceauşescu este acum la cabana Bradul. Este din stejar şi are sculptate diferite simboluri vânătoreşti“, a mai spus Titianu. Una dintre cele mai frumoase cabane este şi Fântânele, care în ultima perioadă serveşte mai mult ca vilă de protocol a şefilor de la Regia Naţională a Pădurilor. Oferă opt camere duble, iar preţul pe noapte este de 800 de lei.


Cea mai impozantă este Cabana Înţărcătoare, care are nouă camere duble la un preţ total de 700 de lei şi este situată în pădurile de la Mănăstirea Caşin. Peisajul superb sau păstrăvul care se găsesc aici atrag turiştii. Cei care doresc să fie în inima munţilor, în apropierea Lacului Poiana Uzului pot închiria la Izvorul Alb, unde şase camere şi alte anexe costă 450 de lei pe noapte.


A şaptea locaţie a pădurarilor agreată de turişti este Răzeşul din Ocolul Zeletin, care costă 350 de lei şi dispune de trei camere duble şi una triplă. „În weekend nu avem probleme de ocupare. Aproape toate sunt luate. În această vară am avut şi clienţi care au stat o săptămână“, a mai spus Adrian Titianu.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite