Bacău: Cabanele, asaltate la sfârşit de săptămână

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bacău: Cabanele, asaltate la sfârşit de săptămână
Bacău: Cabanele, asaltate la sfârşit de săptămână

De luna aceasta, persoanele interesate de un weekend cu aventuri au liber la vânătoarea de căpriori, cerbi şi mistreţi.

La început de toamnă, foarte mulţi băcăuani se retrag în weekend în zonele muntoase din judeţ. Dacă mulţi aleg pensiunile private pentru petrecerea câtorva zile liniştite în mijlocul naturii, persoanele mai aventuroase se cazează, cel mai adesea, la cabanele aflate în subordinea Direcţiei Silvice din Bacău.

Mai exact, este vorba despre „Brăniştean“ şi „Înţărcătoarea“, ce aparţin Ocolului Silvic Mănăstirea Caşin, „Pralea“, „Bradu“ şi „Fagu“ de la Ocolul Căiuţi, „Izvorul Alb“ din Dărmăneşti sau „Răzeşu“ din Zeletin. „Merg cu familia la «Pralea» de foarte mulţi ani, întrucât cabana este foarte bine întreţinută. Prietenii mei obişnuiesc să meargă şi la vânătoare. Condiţiile sunt bune, iar preţurile avantajoase“, ne-a declarat Neculai Stelian, un băcăuan.

Reprezentanţii Direcţiei Silvice spun că au tot mai multe solicitări pentru cazare, mai ales că la începutul acestei luni s-a dat startul sezonului de vânătoare pentru căpriori, cerbi şi mistreţi. „Cabanele stau la dispoziţia turiştilor pe toată perioada anului, indiferent de anotimp. Cu toate acestea, se remarcă un interes mai mare din partea acestora când e sezon de vânătoare“, ne-a explicat Adrian Titianu, inginer silvic.

Permisul de vânătoare este obligatoriu

Închirierea unei cabane aparţinând Direcţiei Silvice costă 350 de lei. Cine vrea să închirieze o cameră plăteşte între 70 şi 120 de lei, în funcţie de numărul de paturi din camera respectivă. Arma cu glonţ se închiriază cu 35 de euro pe zi, iar cele cu alice pentru 25 de euro. Vânatul sau pescuitul este însă interzis dacă nu aveţi permis. Băcăuanii pot închiria arme şi undiţe de la Direcţia Silvică numai dacă fac dovadă că au acest drept obţinut conform prevederilor legale. Mai mult, turiştii care vor să facă drumeţii pentru a vizita împrejurimile, pot solicita şi un ghid care să-i însoţească.

Unde şi ce puteţi vâna

Căpriorii pot fi vânaţi până pe 15 noiembrie la Trăian, Fântânele, Oneşti, Zeletin şi Pralea. Cerbii pot fi vânaţi până pe 15 decembrie în zona Agăşului, Comăneşti, la Slănic Moldova şi Pralea, iar mistreţul în toate locaţiile de mai sus, plus Mănăstirea Caşin, până pe 15 februarie anul viitor.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite