CET Bacău a pus capăt debranşărilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei rămaşi în sistem vor plăti în această iarnă un preţ pe gigacalorie de 160,58 de lei, cu 4,27% mai mare decât cel practicat iarna trecută.

În cele două luni în care abonaţii sistemului centralizat de încălzire a oraşului s-au putut debranşa de la CET, societatea a rămas fără 1.350 de clienţi. Astăzi a fost ultima zi în care băcăuanii au mai putut depune cereri de debranşare, iar CET se vede nevoită să-şi continue activitatea cu doar 20.357 de abonaţi, faţă de 21.707, câţi erau la sfârşitul sezonului rece 2009-2010.

Acesta este şi primul an în care numărul debranşărilor este în scădere, regulamentul din această vară fiind unul mult mai drastic. Clienţii care au vrut să părăsească CET-ul au fost obligaţi să prezinte un referat tehnic  întocmit de o firmă specializată şi să obţină acordul asociaţiei de proprietari. Chiar dacă CET Bacău a continuat şi în acest an să piardă din clienţi, cei din conducerea societăţii spun că nu-i sperie fenomenul.

O nouă centrală
„Debranşările realizate în această vară nu vor influenţa în mod major buna funcţionare a sistemului centralizat de furnizare energie termică din municipiul Bacău“, a spus Sorin Adrian Capăt, directorul centralei.

Mai mult chiar, până în 2013, Bacăul va beneficia de o nouă centrală electrotermică, care va funcţiona pe bază de gaz metan, iar sistemul actual, alimentat cu lignit, va intra în conservare.
În ciuda promisiunilor de modernizare, băcăuanii au preferat centralele termice de apartament, chiar dacă investiţia a depăşit în acest an 5.000 de lei pentru o locuinţă cu două camere.

S-au debranşat de teama avariilor
„Eu vreau să plătesc atât cât consum şi să am o factură emisă pe numele meu. Acest lucru nu se întâmpla la CET, unde nota de plată venea la asociaţia de proprietari. În plus, nu voi mai sta cu teama că într-o zi se opreşte căldura din cauza unei avarii“, ne-a spus Costel Melinte, unul din foştii abonaţi ai CET-ului.

Cei care au ales să rămână în sistemul centralizat de încălzire al oraşului vor plăti în această iarnă un preţ pe gigacalorie mai mare cu 4,27% faţă de anul trecut. Astfel, în loc de 154 de lei pe gigacalorie vor scoate din buzunar 160,58 de lei. Majorarea reprezintă valoarea inflaţiei din acest an şi a fost impusă odată cu aprobarea finanţării construcţiei noii centrale electrotermice.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite