Bacău: Băcăuanii vor să fugă din captivitatea CET

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bacău: Băcăuanii vor să fugă din captivitatea CET
Bacău: Băcăuanii vor să fugă din captivitatea CET

Unii consilieri locali vor să schimbe regulamentul adoptat în iunie

Locatarii au sesizat Protecţia Consumato-rului pentru a fi ajutaţi să părăsească sistemul centralizat de încălzire.

 Noul regulament privind debranşarea apartamentelor de la sistemul de alimentare centralizat cu energie termică a municipiului, adoptat la mijlocul lunii iunie, continuă să-i nemulţumească pe băcăuani. Sătui de regulile impuse de noua hotărâre a consilierilor locali, locuitorii au început să trimită plângeri către Comisariatul pentru Protecţia Consumatorilor (CPC) Bacău.


„Avem deja două plângeri primite de la băcăuani referitoare la debranşarea apartamentelor de la CET. O să analizăm reclamaţiile împreună cu juriştii noştri şi dacă apar clauze abuzive în hotărârea adoptată de către consilierii locali, atunci vom emite o decizie de anulare a acesteia“, a declarat Alin Năstase, director coordonator adjunct al CPC Bacău.

Ameninţări cu instanţa


Nici consilierii locali nu au fost scutiţi de plângerile băcăuanilor. Unii dintre aceştia au primit în ultima săptămână peste 30 de sesizări prin care li s-a solicitat modificarea actualei hotărâri.


„Vrem ca în această săptămână să aibă loc o şedinţă extraordinară a CL Bacău şi să se anuleze hotărârea adoptată în iunie. Dacă nu vom reuşi acest lucru, atunci vom merge în instanţă şi vom cere anularea regulamentului pe motiv că acesta nu respectă legea. Oamenii au dreptate şi vrem să-i ajutăm“, a declarat consilierul local Nicu Zaharia.


Pregătiţi să ignore legea


Până când consilierii locali se vor pune de acord în privinţa regulamentului privind debranşarea de la CET, băcăuanii continuă să se întrebe dacă visul de a-şi monta centrală termică proprie va mai putea deveni, cândva, realitate.
„Ei spun şi promit foarte multe, iar noi suferim. Dacă nu-mi dau voie să mă debranşez, atunci voi face totul de capul meu. Este absurd să fiu obligat să merg cu vecinii la notar sau să-mi fac un studiu de fezabilitate pe banii mei“, a concluzionat Ioan Ţarălungă, un băcăuan care încă nu a reuşit să părăsească sistemul centralizat de încălzire al oraşului.

Ce reclamă băcăuanii

obligativitatea obţinerii unui acord în scris, autentificat la notariat, de la vecinii de perete;

obligativitatea întocmirii unui referat tehnic de specialitate care să ateste faptul că persoana care se debranşează de la CET nu afectează sistemul de încălzire al oraşului;

obligativitatea solicitantului de a-şi instala o sursă alternativă de încălzire;

limitarea termenului de depunere a dosarelor de debranşare la o perioadă de o lună jumătate pe an.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite