Bacău: Brânzeturi şi lapte de vânzare patru ore zilnic

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bacău: Brânzeturi şi lapte de vânzare patru ore zilnic
Bacău: Brânzeturi şi lapte de vânzare patru ore zilnic

Hotărârea este valabilă în zilele în care temperaturile depăşesc 30 de grade Celsius.

Canicula a dat peste cap socotelile comercianţilor de produse lactate din pieţele băcăuane. Fiindcă spaţiile amenajate în pieţe pentru vânzătorii de brânză şi lapte nu sunt prevăzute cu vitrine frigorifice, Administraţia Pieţelor Bacău a luat decizia ca în zilele cu temperaturi care depăşesc 30 de grade să închidă hala de lactate din Piaţa Centrală şi din Piaţa Sud.

Producătorii trebuiesă-şi vând marfa dimineaţa, de la ora 6.00 până la 10.00. Altfel, se vor întoarce cu ea acasă.
„În mod normal, produsele lactate se ţin la temperaturi cuprinse între 10 şi 15 grade Celsius. Zilele acestea s-au înregistrat în aceste hale şi 40 de grade. În aceste condiţii, soluţia cea mai la îndemână este limitarea programului de funcţionare”, ne-a declarat Alin Iordănescu, şeful Direcţiei Sanitar Veterinare Bacău. Cei mai nemulţumiţi de decizie sunt comercianţii. Ei spun că măsura îi pune în situaţia de a nu câştiga mai nimic.

„Până la 10.00 nu vindem mai multe de 30% din marfă. Noi plătim 10 lei pe zi pentru a avea acces în această hală, iar ei nu ne creează condiţii. Acum, că ne lasă să stăm doar patru ore pe zi, tot atâţia bani ne iau”, ne-a spus Valentina Timaraşu.

La rândul lor, reprezentanţii Administraţiei Pieţelor cred că restricţiile nu vor rămâne în vigoare foarte mult timp şi aduc ca argument un contract încheiat cu o firmă care distribuie vitrine frigorifice.

„Noi sperăm ca în maximum o săptămână să aducem 15 vitrine frigorifice pe care le vom monta în hala de lactate. Contractul este deja încheiat şi suntem convinşi că această situaţie se va remedia în cel mai scurt timp posibil”, ne-a declarat Constantin Curcudel, directorul Administraţiei Pieţelor.

Cine are dreptul să vândă lactate

Singurii care mai pot vinde brânzeturi în pieţele băcăuane după ora 10.00 sunt producătorii care dispun de vitrine frigorifice. În Piaţa Centrală sunt doar trei astfel de vânzători, ale căror spaţii sunt amplasate în vecinătatea halei de lactate. În Piaţa Sud, după ora 10.00, monopolul îl au agenţii comerciali care deţin magazine chiar
în incinta halei.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite