Boboci ai nimănui la o şcoală din Bacău

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Învăţătoarea Gina Năstasă priveşte dezamăgită spre copiii răsfiraţi prin clasă
Învăţătoarea Gina Năstasă priveşte dezamăgită spre copiii răsfiraţi prin clasă

Părinţii „fugarilor“ s-au răzgândit în ultimul moment şi au optat pentru unităţi de învăţământ din împrejurimi sau din străinătate.

Şcoala „Georgeta Mircea Cancicov“ a început acest an şcolar cu stângul. Deşi la clasa l au fost înscrişi iniţial 50 de copii, doar 11 au venit la şcoală. Părinţii au decis, în ultimul moment, să-i înscrie la şcolile din împrejurimi. Totodată, 15 micuţi vor urma şcoala în străinătate, acolo unde muncesc părinţii. Situaţia la Şcoala Cancicov rămâne incertă, deoarece conform regulamentului şcolar nu se poate constitui o clasă cu mai puţin de 20 de elevi. Inspectoratul Şcolar Judeţean n-a fost anunţat încă oficial despre acest caz.

„Copiii pot fi transferaţi“

„Directorul trebuia să anunţe până acum. Nu putem aproba o clasă de 11 elevi, e sub efectiv, mai ales că e la urban. Copiii pot fi transferaţi la altă şcoală, pe bază de cerere. E singurul caz de acest gen din oraş, din câte ştiu“, a spus Teodora Craus, inspector general adjunct al IŞJ Bacău. Directorul şcolii afirmă că iniţial a solicitat înfiinţarea a două clase.

„În luna mai aveam aproximativ 50 de cereri. Apoi au apărut primele retrageri şi am propus la IŞJ să ne aprobe doar o clasă. După 1 septembrie unii au dat semne că nu mai vin la noi“, a spus Gabriela Melinceanu, directorul Şcolii Cancicov. Părinţii care au depus cerere de înscriere n-au mai anunţat şi retragerea minorilor de la această şcoală.

„Unii şi-au înscris copilul la noi încă din 2010, dar au ales altă şcoală. Ei pot face zece cereri, nu le interzice nimeni asta, dar nu există control asupra planului de învăţământ“, a mai spus Melinceanu. La clasa l, unde este învăţător Gina Năstasă, atmosfera este tristă, chiar dacă pe tablă este scris: „Bine aţi venit!“. Copiii au fost puşi câte unul în bancă de doi. „Nu m-am mai confruntat niciodată cu aşa ceva. Sunt foarte supărată“, a spus Gina Năstasă.

Nemulţumiţi de învăţători

Cei mai mulţi dintre copii înscrişi la Şcoala Cancicov au ajuns la Şcolile „Mihai Drăgan“ şi „Mihail Sadoveanu“, aflate în apropiere. Părinţii sunt nemulţumiţi că a fost schimbat învăţătorul pe care-l ştiau şi că au fost aduşi în clasă copii cu probleme sociale. „Eu am decis să nu-l mai dau la Cancicov pentru că învăţătoarea Blănaru a plecat din şcoală şi au fost aduşi copii asistaţi social, de 9 -10 ani. În ritmul ăsta, şcoala se va desfiinţa“, a spus Claudiu Băisan, tatăl unui elev din clasa I.

Alţi părinţi au fost mai rezervaţi. „Din motive personale am decis că e mai bine să-l dăm la altă şcoală“, a spus Ioana Duman. Şcoala „Georgeta Mircea Cancicov“ a terminat anul şcolar 2010-2011 cu un efectiv de 396 de elevi şi două clase I. Din 44 de elevi care au dat capacitatea, doi au obţinut nota 10, patru au avut note între 9 şi 10, iar cinci între 8 şi 9.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite