Biserica "Sf. Ion", neîncăpătoare de la prima oră a dimineţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cu mic, cu mare, sute de credincioşi au venit la slujba care a avut loc la Biserica "Sf. Ion" din centrul municipiului Bacău. Încă de la prima oră a zilei, lăcaşul de cult a devenit aproape neîncăpător.

Totodată PS Ioachim Băcăuanul, episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului şi Bacăului, a oficiat o slujbă de pomenire pentru cel care a fost preotul Cezar Ioan Negru, slujitor al bisericilor din Săuceşti, Gârleni, Lespezi, dar şi la "Sf. Ioan" din Bacău până în 2004, când s-a stins din viaţă.   

Istorie


Biserica "Sfântul Ioan" este primul lăcaș de cult în care fetele și băieții din Bacău au deprins taina slovelor românești.  Dacă până la 1800 elevii citeau cuvinte scrise cu caractere chirilice, preoții de la Biserica "Sfântul Ioan" s-au decis, doi ani mai târziu, să îi învețe pe elevi cum se pot transcrie cuvinte din chirilică în alfabet românesc.

 "Este firesc ca pe lângă o biserică să existe și o școală. Acest lucru s-a întâmplat în mai multe orașe din țară, în acea perioadă. Biserica Sfântul Ioan este a doua construită în Bacău, după Precista", a explicat preotul bisericii Nicolae Popa.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite