Birocraţia din Bacău bate inundaţiile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oamenii care au rămas fără casă în urma ploilor de acum două săptămâni cred că vor ajunge să doarmă sub cerul liber. 

Familia Palade locuieşte la numărul 32 de pe strada Arcadie Şeptilici, iar apele i-au distrus 80% din casă. Trei  pereţi s-au prăbuşit, şi doar faţada a rămas în picioare pentru că fusese refăcută de soţii Palade.

Imediat după inundaţii, soţii au scos apa şi noroiul din curte şi din ceea ce a fost odinioară casă. S-au bazat pe promisiunile primarului Romeo Stavarache că familiile sinistrate vor fi ajutate cu bani sau materiale de construcţii pentru a-şi reface locuinţa.

„N-au intrat în casă ca să  nu se murdărească“

„La noi au ajuns foarte greu primele două comisii, care au analizat situaţia şi au stabilit că dauna este de 80 la sută. Practic, casa trebuie reconstruită aproape de la zero. Comisiile au plecat, iar noi am aşteptat să primim ajutorul“, a povestit Ana Maria Palade.

După primele două comisii şi-a făcut apariţia şi o a treia comisie, care a spulberat visele familiei Palade. „Doamnele din comisie nici nu au mai intrat la noi, ca să nu se murdărească. Un domn l-a pus pe soţul meu să măsoare cu pasul duşumeaua, după care au plecat”, ne-a declarat Ramona Palade, care locuieşte în casă împreună cu soţul şi cei doi copii.

O bătrână de 90 de ani oarbă, pusă pe  drumuri

Dan Palade a mers în audienţă la primarul Romeo Stavarache, dar întâlnirea n-a avut niciun succes, susţin mebrii familiei.
„Soţul a primit un telefon zilele trecute, de la Primărie. A fost luat la întrebări, că de ce a mers în audienţă la domnul primar. Apoi a fost întrebat în ce calitate solicită el sprijin, pentru că proprietarul din acte al casei este mama lui“, a mai spus Ramona Palade.

Mama lui Dan Palade are 90 de ani, suferă de mai multe boli, e imobilizată la pat şi este oarbă, iar Dan Palade este singurul moştenitor. Însă, funcţionarii Primăriei şi-au exprimat preferinţa ca bătrâna să facă toate demersurile birocratice pentru obţinerea ajutorului.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite