Bijuteriile de lux, cadourile preferate de Sărbători

0
Publicat:
Ultima actualizare:
O tânără probează cu mare încântare un inel cu diamant
O tânără probează cu mare încântare un inel cu diamant

Bărbat trecut de 40 de ani, cu o situaţie materială foarte bună. Acesta este portretul cumpărătorului de bijuterii.

Dacă pentru mulţi băcăuani o bijuterie cu pietre semipreţioase sau cu diamante, un ceas mecanic sau un telefon cu carcasă din aur sunt doar mofturi, pentru alte persoane sunt o necesitate. Luna aceasta, băcăuanii s-au întrecut să cumpere astfel de piese de lux pentru a le oferi în dar celor dragi. Dovada stă în vânzările mari pe care le-au înregistrat unele magazine de profil din oraş.

Diamantele, atracţia doamnelor

Vânzătorii şi proprietarii acestor magazine spun că, în această perioadă, cumpărătorii nu s-au lăsat foarte mult asteptaţi.
„În decembrie avem vânzări cu cel puţin 30% mai mari la bijuterii, comparativ cu lunile trecute. Ca în fiecare an, Sărbătorile de Iarnă reprezintă un boom al vânzărilor de bijuterii şi, de fiecare dată, încasăm sume frumoase în această lună“, spune Dan Barbu, proprietarul unui magazin de bijuterii din centrul Bacăului. Acesta a mai spus că, deşi a fost un an de criză, bijuteriile sunt în continuare căutate.

„Bijuteriile sunt pentru totdeauna. Se poartă aurul alb în combinaţie cu aurul galben, ornat cu pietre mari, în culori calde. În ziua de azi, mai toate produsele se vând la set, cu cercei, inel şi pandativ“, a adăugat Barbu. Cei mai mulţi dintre băcăuanii care oferă cadouri de lux de Sărbători nu se uită la preţ, ci la calitatea bijuteriei.

„Cei mai fideli clienţi ai magazinelor sunt bărbaţii trecuţi de 40 ani, cu o situaţie materială foarte bună. Unii cumpără pentru ei înşişi, alţii iau cadouri pentru doamne. Au fost băcăuani care au oferit pentru un singur cadou salariul pe jumătate de an, doar pentru a avea o bijuterie cu diamant“, spune Alisa Stoica, o asistentă de vânzări dintr-un complex comercial în care se vând bijuterii.

Proprietarii magazinelor de bijuterii spun că majoritatea cumpărătorilor cu venituri mari aleg piese care conţin pietre preţioase, iar cele din aur cu diamante se numără printre preferatele doamnelor. „Am venit împreună cu logodnicul meu pentru a-mi alege singură cadoul de Sărbători. Voi alege un inel din aur alb cu diamante, care costă 5.000 de lei“, a spus Alina Blanariu, de 35 de ani.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite