„Big Brother“ în şcoli de 500.000 de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Camerele de luat vederi au rolul de a preveni infracţiunile, iar în câteva cazuri au ajutat la prinderea unor hoţi. Părinţii sunt convinşi că sistemele video oferă un plus de siguranţă pentru copiii lor, care petrec cea mai mare parte a timpului la şcoală.

Şcolile din Bacău au cheltuit în acest an sute de mii de lei pentru montarea sistemelor de supraveghere video şi a celor de alarmă. În total, cu fonduri de la Primărie, au fost achiziţionate 14 sisteme de alarmă şi 26 de sisteme video. Colegiul Naţional „Ferdinand I“ a cheltuit cei mai mulţi bani pe camerele de luat vederi, 27.885 de lei,  doar anul acesta, când a fost montat al doilea sistem.

„Până acum nu s-a întâmplat nimic grav. Noi avem mai multe corpuri de clădiri şi a fost nevoie să facem al doilea sistem de monitorizare. Primul a fost cu bani de la Asociaţia Părinţilor, iar acesta cu bani de la bugetul local“, a declarat Gigliola Ceaunaş, directorul Colegiului „Ferdinand I“.

Părinţii sunt mulţumiţi de supravegherea din şcoli

În topul celor mai scumpe sisteme video din şcoli se află şi cel de la Colegiul „Gheorghe Vrânceanu“, care a costat 25.683 de lei, urmat de cel de la Colegiul „Ştefan cel Mare“, cu peste 23.ooo de lei. În acelaşi timp, cel mai scump sistem de alarmă, montat în trei corpuri de clădire, a fost plătit de Colegiul „Henri Coandă“ şi este în valoare de 20.800 de lei. Părinţii sunt încântaţi de ideea că tot ce fac copiii lor rămâne înregistrat pe peliculă.

„Este bine că se filmează. Aşa, în cazul în care se întâmplă ceva, putem lua măsuri“, ne-a declarat Ioana Popovici, părinte.

De la „Alecsandri“ s-au furat bateriile de duş

Cele 16 camere video de la Colegiul Naţional „Vasile Alecsandri“, în valoare de 22 de mii de lei, au fost mai mult decât utile în urmă cu  trei săptămâni. Atunci o familie din Bacău au furat din instituţie un calculator şi câteva baterii de duş, însă camerele video au surprins momentul.

„Un copil şi părinţii lui au sustras mai multe bunuri. Noi i-am găsit cu ajutorul înregistrărilor de pe camere. Poliţia ne-a spus că obiectele au fost vândute şi era greu să recuperăm paguba, aşa că  am decis să nu mai facem plângere“, a declarat Vasile Cautiş, directorul colegiului.

Liceul băcăuan are şi un sistem de alarmă, care nu este însă activ pentru întreaga clădire.

Bacău



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite