Bacău: Expoziție de documente rare la Biblioteca Județeană

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bacău: Expoziție de documente rare la Biblioteca Județeană
Bacău: Expoziție de documente rare la Biblioteca Județeană

Volumele de patrimoniu sunt expuse sub genericul ”Comori ale timpului”

Astăzi, la Biblioteca Județeană ”Costache Sturdza” din Bacău, pasionații de lectură au ocazia de a admira la Secția de Fond Documentar și Patrimoniu o expoziție prilejuită de Zilele Europene ale Patrimoniului. Sub generiul, ”Comori ale timpului”, bibliotecarii au expus ”Cazania lui Varlaam” de la 1643, ”Ilias ad verbum”, volumul I și II de Homer editată la 1540, ”Biblia sacra”, edție publicată la Praga în 1757 și”Rhetoris” de Seneca de la 1649.

 ” Interesant de văzut, chiar dacă este o reeditare apărută la Leningrad  în 1988 de către  Secţiunea Editorială a Patriarhiei moscovite,  este şi Evanghelia Ostromir Aprakos 1056 – 1057, vechi monument al scrisului slavon şi artei cărţii din vechea Rusie”, ne-a explicat Iulia Lucaci, bibliotecar.

Tot azi, la Secția de Copii, elevii au ocazia de a consulta o mapă cu informații utile, la zi, despre schimbările pentru școlarii anului 2009-2010. Ei vor putea afla când se dau testele naționale, cum se face admiterea la liceu, în ce constă Bacalaureatul cu trei probe și alte noutăți din învățământ.

Marți, la Secția de Artă, cei interesați vor putea admira un panou comemorativ dedicat lui Nicolae Argintescu, cunoscut critic de artă, eseist și traducător al lui William Shakespeare în limba română. ” Analizele şi consideraţiile criticului privind arta plastică universală se organizează în eseuri ce dovedesc  nu numai o vastă cultură plastică, ci o subtilitate deosebită în stabilirea unor linii directoare în evoluţia artelor. Sunt exemplare, în acest sens, eseuri şi studii ca , si ”, ne-a explicat Ana Chiscop, bibliotecară în cadrul secției.

Către sfârșitul săptămânii, tot în cadrul aceleași secții, se vor putea face audiții din opera lui Johann Strauss, cu ocazia împlinirii a 160 de ani de la moartea compozitorului.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite