Bacău: Monica Bejenaru, premianta care cântă în trei trupe

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Monica Bejenaru a câştigat premii la olimpiadele naţionale de muzică şi interpretare şi cântă alături de trei formaţii pentru tineri din Bacău.

Artista a debutat în muzică la vârsta de cinci ani, când a câştigat premiul I la Festivalul „Micul Prinţ“. Totul a început când Monica Bejenaru s-a înscris la Liceul de Artă. „De la grădiniţă visam să cânt şi să ajung solistă de muzică uşoară, dar fiindcă la Liceul de Artă nu se făceau înscrieri la secţia canto, am fost îndrumată de un profesor să studiez viola“, a afirmat Monica Bejenaru.

În timp, eleva a muncit mult şi după aproape şase ani de repetiţii a început să cunoască succesul.

Talentul i-a adus premii la olimpiadele naţionale

În ultimii doi ani a avut rezultate bune la Olimpiadele Naţionale de Muzică, iar la concursurile internaţionale a urcat la fiecare ediţie pe podium.

„Chiar anul acesta la Olimpiada Judeţeană de Muzică am obţinut premiul II. La Concursul Internaţional care s-a desfăşurat la Tulcea am câştigat premiul III“, a adăugat Monica Bejenaru.

„Pentru rezultatele obţinute la violă, Inspectoratul Judeţean Şcolar mi-a acordat anul acesta o diplomă de excelenţă“, a spus tânăra.

Pentru a evolua, Monica Bejenaru se pregăteşte câte şase ore pe zi. Pe lângă orele de violă de la liceu, eleva cântă alături de trei formaţii de genuri diferite.

Este obişnuită cu scena

Cânt în formaţia Duet cu colega mea Şolot Evelina, muzică de cameră. Ne pregătim pentru Concursul Naţional de Muzică «Emanuel Elenescu», care va avea loc la Piatra Neamţ. De asemenea, alături de alţi trei colegi cântăm în grupul Cvartet muzică instrumentală“, a povestit eleva.

De aproximativ şase luni băcăuanca a pus bazele formaţiei liceului alături de alţi cinci colegi. Concertele nu sunt o noutate pentru Monica Bejenaru, care a cântat şi alături de formaţia Nostalgy.

„M-am plimbat peste tot şi am cântat aproape toate genurile de muzică, atât preluări, cât şi din propriul nostru repertoriu, în ţări precum Cehia, Germania şi Austria“, a spus tânăra. Pentru Monica timpul liber este foarte preţios şi profită de fiecare secundă pentru a face repetiţii la violă. Eleva are programate, până la sfârşitul acestui an, mai multe concerte.

„Mă pregătesc pentru concertul «Hoffmeister», care este programat pe scena Atenului, alături de formaţia Filarmonicii «Mihail Jora». Voi interpreta timp de 15 minute muzică clasică“, a spus eleva. Monica va susţine concerte şi de Crăciun.

Profil

Născută: 20 noiembrie 1993, Bacău.
Studii: Elevă la Liceul de Arte „George Apostu“.
Familie: Locuieşte cu părinţii.

Întrebări şi răspunsuri

Mai ai timp pentru tine?
Totul vine natural pentru că pun multă dragoste în tot ceea ce fac. Deşi uneori e foarte obositor, plăcerea de a cânta compensează totul. 

Unde vei da admitere?
Vreau să continui să studies viola la Conservator. Pe viitor mi-ar plăcea să mi se deschidă uşi în orice activitate care are o legătură directă cu muzica.

Ce-i place
„Îmi plac foarte mult copiii şi-mi palce să mă joc şi să-mi petrec timpul liber cu ei. Îmi plac comediile, vara, marea şi-mi place să călătoresc“, a spus Monica Bejenaru.

Ce nu-i place
„Nu-mi plac oamenii care sunt mincinoşi şi nici ciocolata neagră pentru că ambele îmi lasă un gust amar“, a spus tânăra.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite