Bacău: Bazinul de înot, atracţia de weekend a băcăuanilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bacău: Bazinul de înot, atracţia de weekend a băcăuanilor
Bacău: Bazinul de înot, atracţia de weekend a băcăuanilor

Unii vin aici pentru a se relaxa, alţii pentru a-şi trata diferite afecţiuni

Cel puţin 200 de persoane, majoritatea tineri, petrec câteva ore la sfârşit de săptămână la bazinul de înot. Condiţiile de aici i-au atras şi pe locuitorii din alte judeţe.

 Bazinul olimpic de înot a rămas în continuare atracţia băcăuanilor. În fiecare sfârşit de săptămână, sute de persoane de toate vârstele vin pentru a face mişcare într-un mod extrem de plăcut.

„Îmi plac scufundările la bazin. Mă relaxează mult“, ne-a spus Mircea Diac, un băcăuan care vine săptămânal la bazinul de înot. Cei care vizitează bazinul sunt tineri care ştiu să înoate foarte bine şi vor să petreacă ore de linişte în apă, dar sunt şi mulţi alţii, care vin pentru cursuri de iniţiere.

„Pentru agrement, cei mai mulţi iubitori de înot sunt tinerii cu vârste cuprinse între 15 şi 40 de ani, iar pentru cursuri de iniţiere, copiii de la 4 la 14 ani sunt cei care ne calcă pragul“, a explicat Eugen Pilat, antrenor de înot la bazin. Bazinul este căutat şi de tinerii din afara municipiului Bacău.

„Deseori avem vizitatori din Oneşti, Moineşti sau Comăneşti. De obicei, vin grupuri de şcolari, împreună cu părinţii şi diriginţii. Chiar pe 1 octombrie aşteptăm un grup de copii de clase primare, din Roman“, a spus  Florin Turtă, managerul bazinului de înot.

De la relaxare la tratament 

Pentru mulţi băcăuani, bazinul reprezintă şi un mijloc de tratament şi vin chiar şi din cele mai îndepărtate localităţi ale judeţului pentru a se vindeca.

„Au venit cu afecţiuni ale coloanei sau deformaţii ale sistemului osos, care prin anumite mişcări în apă s-au putut vindeca. Copiii bolnavi de autism sau cu paralizii vin tocmai din Roman, Oneşti sau Moineşti la tratament. 15% din totalul persoanelor care sosesc la bazin vin pentru terapie“, a mai spus Eugen Pilat. Preţurile sunt accesibile, atât pentru şedinţele de agrement, cât şi pentru cursurile de iniţiere. „Abonamentul de 12 şedinţe de câte o oră şi jumătate costă 130 de lei, iar cursurile de iniţiere cu abonament, tot de 12 şedinţe, ajunge 180 de lei, a spus Hâncu Patricia, casieră la bazinul de înot.

Program de vizitare

- De luni pînă vineri, între orele 10.00 - 20.00;
- Sâmbăta şi duminica între orele 10.00 - 16.00.

Merg ori de câte ori am timp liber la bazinul olimpic. Mă relaxează înotul, Costel Vlad, muncitor.

Preţurile sunt accesibile, atât pentru agrement, cât şi pentru cursurile de înot, Ciprian Şoitu, constructor.

Bacău



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite