Bacău: Bătrânul lovit de maşina Poliţiei avea alcoolemie zero

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bărbatul accidentat, Andrei Diac, este internat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Bacău, în continuare în stare critică.

Familia bătrânului aduce acuzaţii celor care au declarat că victima era în comă alcoolo-traumatică, iar spusele celor din familie par să fie confirmate şi de rezultatele analizelor.

"Medicii au declarat că bunicul consumase alcool înaintea accidentului, dar acest lucru nu este adevărat. Bunicul meu merge pe bicicletă de mai mult de 40 de ani şi respectă regulile, nu bea", susţine Andreea Acăr, nepoata bărbatului.

"Dimineaţă, după ce l-a dus pe fratele meu la şcoală, s-a întors acasă, a coborât până în beci să ia bicicleta, iar apoi a plecat către complexul CCB, ca să facă cumpărături. Ştiu că lua doar  nişte medicamente pentru că îl durea un picior, dar sunt sigură că nu a băut nimic. Nu ştiu cum pot medicii să spună aşa ceva", mai spune nepoata victimei.

Diagonosticul pus de medici şi comunicat de Spitalul Judeţean de Urgenţă Bacău a fost "comă alcoolo-traumatică, traumatism cranio cerebral". Totuşi, în urma analizelor de sânge, rezultatul este cu totul altul. Atât poliţistul care conducea maşina cât şi biciclistul au avut alcoolemie "zero". "Din ambele buletine de analiză toxicologică a rezultat că cei doi nu au consumat băuturi alcoolice. Aceasta, cu toate că, în cazul victimei, în buletinul de examinare clinică se menţiona halena alcoolică şi faptul că pacientul părea sub influenţa alcoolului", a precizat comisarul-şef Aurelian Nădejde, de la Biroul Rutier şi pentru Siguranţa Circulaţiei Bacău.

Potrivit medicilor, starea pacientului rămâne în continuare gravă, chiar dacă acesta a supravieţuit operaţiei efectuate de un sepcialist neurochirurg. "A ieşit cu bine din operaţie, însă este tot în stare critică. S-a observat o uşoară ameliorare, însă rămâne de văzut cum va evolua starea sa", a precizat Natalia Jicmon, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă Bacău.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite