Bătrână batjocorită de un băiat de 16 ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O băcăuancă de 74 de ani a fost violată pentru că n-a vrut să-i dea pensia agresorului minor. Psihilogii spun că astfel de adolescenţi n-au o scară de valori şi de cele mai multe ori mediul în care cresc îi transformă în răufăcători.

O bătrână de 74 de ani din comuna Răcăciuni a fost batjocorită şi bătută în propria locuinţă. Agresorul a fost un vecin, care n-a ajuns la vârsta majoratului şi care, la finele săptămânii trecute, a dat buzna în casa ei, noaptea pe la ora 1.00. I-a cerut insistent să-i dea bani şi pentru că bătrâna l-a refuzat a fost supusă la perversiuni sexuale.

„Din cauza furtunii nu aveam curent. A intrat peste mine, mi-a pus o lanternă în ochi şi a spus că vrea pensia. I-am spus că abia luni primesc banii, că n-a venit poştaşul. Atunci s-a enervat şi a început să mă batjocorească. Nu l-am recunoscut“, a spus Lucia David, femeia agresată. Agresorul a părăsit locuinţa abia după ce a scotocit peste tot, i-a luat ultimii bani pe care-i avea, respectiv 25 de lei, şi a ameninţat-o că o omoară dacă se duce să reclame la Poliţie.

Cu frica-n sân, bătrâna a mers a doua zi la postul din localitate şi le-a spus oamenilor legii prin ce a trecut. Cu ajutorul câinelui de urmă, anchetatorii au reuşit să dea de urma suspectului, Ion C. (16 ani), care locuia chiar în vecinătate. „După ce în prealabil a consumat băuturi alcoolice, acesta a pătruns prin efracţie în locuinţa femeii unde prin violenţă şi ameninţări a întreţinut relaţii sexuale orale. Tot prin constrângere a determinat-o să-i dea şi banii pe care îi avea“, a spus Narcisa Butnaru, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bacău.

Agresorii minori, lipsiţi de o scară de valori

Bătrâna a fost examinată de medicii legişti de la Serviciul de Medicină Legală (SML) Bacău care au confirmat că a fost bătută.
„Pacienta a fost prezentată la noi la aproximativ  zece ore de la comiterea faptei. Prezenta echimoze produse în urma unei agresiuni, pentru care necesită 3-4 zile de îngrijiri medicale. Restul urmează să fie stabilit la anchetă“, a spus dr. Neculai Cristea, medic legist în cadrul SML Bacău. Minorul a fost arestat pentru 19 zile pentru infracţiunile de viol şi tâlhărie şi va fi supus unei expertize psihiatrice. Anul acesta, alţi trei minori din judeţul Bacău au fost cercetaţi pentru viol. S-a întâmplat în comuna Traian, unde un băieţel de numai 6 ani a fost abuzat rând pe rând de alţi copii, cu vârste cuprinse între 10 şi 11 ani.

Aceştia şi-au recunoscut fapta în faţa poliţiştilor, dar n-au putut fi traşi la răspundere pentru că nu răspund penal. Specialiştii cred că minorii care ajung să comită astfel de fapte n-au o scară de valori. „Astfel de copii fie au fost la rândul lor abuzaţi, fie au avut exemple sau modele proaste în familie. Lipsa unor valori şi a unei bune practici educaţionale îi fac să ajungă aşa. Există şi posibilitatea să se fi născut cu un soi de cruzime şi dacă mai sunt persoane în jur care le spun mereu că sunt răi, îi critică, atunci îşi însuşesc acest model“, explică Angela Lăcătuşu, psiholog.

Bacău



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite