Bacău: Bătăuşii din centru, prinşi de Poliţie şi eliberaţi de judecători

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bacău: Bătăuşii din centru, prinşi de Poliţie şi eliberaţi de judecători
Bacău: Bătăuşii din centru, prinşi de Poliţie şi eliberaţi de judecători

Cei cinci tineri care au provocat bătaia de pe 11 septembrie, într-un bar din centrul oraşului, au fost identificaţi de poliţişti şi vor fi cercetaţi în stare de libertate. MAI CITIŢI: Bacău: Reglare de conturi în centrul oraşului

Doi dintre suspecţii care l-au bătut cu răngi pe un tânăr în centrul oraşului au fost prinşi pe 29 septembrie, iar alţi trei, pe 17 septembrie.  Ei au interdiţie de a părăsi oraşul pe durata cercetărilor, însă sunt în libertate, după cum au stabilit judecătorii.


Potrivit unui comunicat al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Bacău, poliţiştii din cadrul IPJ au desfăşurat, în ultimele două saptămâni, activităţi de investigare şi cercetare, pentru documentarea şi probarea activităţii infracţionale a tinerilor implicaţi în scandalul de pe 11 septembrie.

 
Urmare a cercetărilor efectuate, poliţiştii au stabilit identitatea agresorilor, care după comiterea faptei au fugit: C. Ioan de 37 de ani, C. Florin George de 23 de ani, R. Florin de 27 de ani, C. Dragoş Vasile de 24 de ani şi P. Silviu-Nicolae de 35 de ani.  Faţă de aceştia, Parchetul de pe lângă Judecătoria Bacău a confirmat începerea urmăririi penale, sub aspectul  săvârşirii infractiunilor de ultaj contra bunelor moravuri si tulburarea ordinii si linistii publice, vătămare corporală si distrugere”, a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Bacău, subinspectorul Narcisa Butnaru.


Poliţiştii au solicitat Judecătoriei autorizaţii  de percheziţie, emise pe 17 septembrie. Lucrătorii de la Investigaţii Criminale şi DPIR au acţionat la domiciliile suspecţilor .Nu au fost identificate persoanele căutate, dar au fost ridicate in vederea cercetarilor mai multe obiecte şi inscrisuri. Tot pe 17 septembrie, doi dintre suspecţi au fost depistaţi în zona de nord a municipiului Bacău şi conduşi la sediul Secţiei 2 Poliţie.
    

Faţă de C. Florin George şi R. Florin a fost luata masura retinerii pe o perioada de 24 de ore, iar la data de 18.09.2009 au fost prezentaţi Parchetului cu propunere de arestare preventivă, propunere neînsuşită de Parchet, care a dispus cercetarea lor în stare de libertate şi măsura preventivă de obligare de a nu părăsi localitatea pe o perioada de 30 de zile”, se mai arată în comunicatul Poliţiei.


Pentru prinderea celorlalţi suspecţi, poliţiştii au continuat cercetările iar  în după-amiaza de 29 septembrie,  au fost găsiţi şi conduşi la sediul Secţiei 2 Poliţie C. Ioan de 37 de ani şi P. Silviu de 35 de ani. „Cei doi au fost reţinuţi pentru 24 de ore iar la data de 30.09.2009 au fost prezentati Parchetului cu propunere de arestare preventivă, care a dispus cercetarea lor în stare de libertate şi măsura preventivă de obligare de a nu părăsi localitatea pe o perioada de 30 de zile”, se precizează în comunicat. Cercetările continuă, urmând ca la finalizarea acestora, dosarul penal să  fie înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Bacău.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite