Batalionul 635 de Apărare Antiaeriană sărbătorește 15 ani de la înființare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Astăzi, băcăuanii au ocazia de a participa la sărbătorirea a 15 ani de la înființarea Batalionului 635 Apărare Antiaeriană "Precista". Manifestarea, are loc la Unitatea Militară 01608 Bacău și are ca invitați oficiali din cadrul Ministerului Apărării Naționale, ai Statului Major al Forțelor Terestre și cadre militare active și în rezervă.

Evenimentul a început deja cu prezentarea onorului fiind continuat de dezvelirea plăcii aniversare și sfințirea troiței ridicată în incinta unității.

Tot astăzi în cursul zilei, băcăuanii prezenți mai pot asista și la prezentarea unor activități demonstrative de pregătire specifice unității.

De menționat că, de-a lungul timpului ofițeri din cadrul unității au participat la misiuni externe, la dispoziția N.A.T.O, O.N.U și O.S.C.E.

"Ofițerii au mers Afganistan, Irak, Bosnia Herțegovina și Kosovo",  ne-a declarat Cezar Sachelaru, ofițer de relații publice în cadrul Batalionului "Precista".

De asemenea, batalionul a participat și activ și în sprijinul populației afectate de calamități în județul Bacău. "Au participat la inundațiile din 2005 din Comănești, Asău, Agăș și Ciobănuș", ne-a mai declarat Cezar Sechelaru.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite