Bărbat reţinut pentru că a încercat să influenţeze votanţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Polițiștii băcăuani supraveghează secțiile de votare
Polițiștii băcăuani supraveghează secțiile de votare

În judeţul Bacău, alegerile nu sunt lipsite de incidente. Încă de la prima oră, poliţiştii băcăuani au anunţat că au înregistrat o infracţiune, comisă de un cetăţean din comuna Ştefan cel Mare.

La data de 5 decembrie 2009, în judeţul Bacău a fost înregistrată o infracţiune, pentru care este cercetată o persoană. Un bărbat de 47 de ani a oferit produse alimentare mai multor cetăţeni, pentru a-i determina pe aceştia să voteze un anumit candidat", a declarat subinspectorul Narcisa Butnaru, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Bacău.

Potrivit poliţiştilor, infracţiunea de oferire sau dare de bani, bunuri ori alte foloase în scopul determinării alegătorului să voteze ori să nu voteze se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 5 ani şi interzicerea exercitării unor drepturi. 

Printre primii băcăuani care au votat s-au numărat cei din arestul Inspectoratului de Poliţie Judeţean. În această dimineaţă, la ora 8, reprezentanţii  Secţiei de votare nr. 46 din Bacău s-au deplasat la sediul IPJ pentru ca persoanele cu drept de vot din arest să îşi exercite acest drept.  

În arestul Poliţiei se află 38 de persoane cu drept de vot. 34 dintre acestea şi-au exprimat în scris dorinţa de a vota şi şi-au exercitat acest drept.

Citeşte şi: Ce își doresc băcăuanii de la viitorul președinte

Bacău



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite