Bănuţi feng-shui şi amulete contra crizei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vânzătorii spun că „Arborele vieţii“ aduce bunăstare
Vânzătorii spun că „Arborele vieţii“ aduce bunăstare

Oamenii speră să treacă mai uşor peste perioada de criză şi îşi cumpără statuiete de bronz, curele magnetice şi chiar eşarfe de culoarea violet.  

Problemele cu banii i-au făcut pe unii băcăuani să caute soluţii dintre cele mai neobişnuite pentru a fi siguri că vor trece cu bine de criza economică. Una dintre opţiunile celor care cred în superstiţii sunt magazinele cu amulete şi statuiete, despre care vânzătorii spun că aduc noroc şi bunăstare.

„Nu mai ştii ce să faci, lumea zice că eşti nebun dacă îţi cumperi obiecte norocoase, dar sunt dispusă să fac orice. Mi-am pierdut serviciul de şase luni şi de atunci am numai ghinion“, ne-a spus Mariana Nistor, care şi-a cumpărat un colier cu pandativ în formă de delfin.

Violetul este în mare vogă

Vânzătorii din buticurile cu suveniruri spun că orice obiect simbolizează bunăstarea şi că vânzările au crescut în ciuda perioadei de criză. „Bănuţii feng-shui, obiectele care aduc sporul casei sau copăceii numiţi sugestiv «Pomul Norocului» se dau în două zile după ce abia ne-am făcut aprovizionarea. Lumea cumpără orice lucru care ar putea să-i aducă puţin optimism în viaţa de zi cu zi“, ne-a spus Cristina Ionescu, vânzătoare. La mare căutare, pe lângă statuietele din bronz care întruchipează broaşte ţestoase şi porcuşori cu bani, sunt şi articolele vestimentare de culoarea violet.

„Se dau bine curelele magnetice pentru sănătate şi reglarea fluxului energiei, dar şi eşarfele mov. Toate discuţiile care au fost la televizor legat de flacăra violet se pare că au influenţat puternic oamenii“, ne-a spus Iuliana Tudor, vânzătoare.
Şi bărbaţii caută cravate sau cămăşi violet. „Tot ce aveam pe stoc de culoarea violet s-a vândut de acum o săptămână“, ne-a spus Rodica Grigoraş, angajată la mall.

Persoanele credincioase critică astfel de accesorii şi spun că preferă să treacă pe la biserică pentru a scăpa de rele. „Nu cred în amulete, în zodii sau pietre care îţi aduc noroc şi bani. Mai bine aprind o lumânare. Degeaba porţi bijuterii norocoase, dacă faci numai rele“, a spus Florina Botârneţ, pensionară.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite