Banii Catedralei Neamului, la o firmă din Bacău

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Societatea Vanel Exim din Bacău a fost desemnată ieri câştigătoarea proiectului de realizare a ansamblului arhitectural Catedrala Mântuirii Neamului.

După o licitaţie la care au participat şapte firme, trei din Bucureşti şi patru din provincie, firma din Bacău a obţinut 81,52 de puncte, fiind notată cu locul întâi la rezistenţă şi locul doi la instalaţii.

Reprezentanţii Bisericii Ortodoxe Române au recunoscut că în alegerea făcută a contat şi faptul că firma câştigătoare are în portofoliu proiectarea celei mai mari Catedrale din ţară, „Înălţarea Domnului“ din Bacău.

Lucrări până în 2015

„Pentru Arhiepiscopia Romanului şi a Bacăului este o mare bucurie. Ne bucurăm şi că din comisia care a luat decizia a făcut parte şi Preasfinţitul Episcop Ioachim Băcăuanul“, a declarat preotul Constantin Gherasim, purtător de cuvânt al Arhiepiscopiei Romanului şi Bacăului. Nici reprezentanţii firmei, şi nici cei ai Bisericii Ortodoxe n-au vrut să facă publică suma pe care societatea din Bacău o va încasa pentru realizarea proiectului. Valoarea catedralei se ridică la aproximativ 100 de milioane de euro, cu aproape 50% mai mică faţă de estimările iniţiale.

Conform proiectului, Catedrala Mântuirii Neamului va avea lungimea de 120 metri, lăţimea de 70 metri, iar înălţimea celei mai înalte turle va fi de 120 de metri. Clădirea ar trebui să fie deschisă ortodocşilor la sfârşitul anului 2015.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite