Peste 11.000 de euro de la Primărie pentru fostul director al Taberelor Bacău

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mihai Şuştac (stânga) a refuzat să dea detalii despre cursurile ţinute de colegul său Sorin Ailenei (dreapta, în picioare)
Mihai Şuştac (stânga) a refuzat să dea detalii despre cursurile ţinute de colegul său Sorin Ailenei (dreapta, în picioare)

Mihai Şuştac, fostul director al Taberelor din Bacău, actual administrator al societăţii care gestionează Teatrul de Vară, a pus mâna pe 48.000 de lei de la Primărie.

Asociaţia "Milar" Bacău, administrată de Mihai Şuştac, fost consilier local (PNL), director al Direcţiei Judeţene de Tabere şi actual şef al societăţii care conduce Teatrul de Vară, a primit 48 de mii de lei, nerambursabili, de la municipalitate, pentru organizarea unui curs şi a unei excursii la Bran.

Mai exact, banii au fost alocaţi pentru proiectul „Paşi pentru un CV european"-ediţia întâi, iar cursul a fost susţinut de Sorin Ailenei, un alt angajat al municipalităţii.

Evenimentul finanţat din bani publici ar fi trecut total neobservat, dacă asociaţia nu şi-ar fi făcut cont pe Facebook. Dealtfel, conducerea asociaţiei  a refuzat să comenteze subiectul sau detalii legate de proiect.

Citeşte şi: Asociația Milar își șterge urmele de pe Facebook

„Nu vreau să vorbesc aşa ceva prin telefon. Trimite o hârtie şi discutăm", a spus Mihai Şuştac, preşedintele Asociaţiei Milar.

Mai exact, ONG-ul a organizat, în august şi octombrie, cursuri de o zi, la care s-au predat norme de conduită valabile pentru cetăţenii Europei. Concret, celor aproximativ 20 de cursanţi li s-a spus că trebuie să aibă telefonul închis la interviu şi că trebuie să fie ascultători. În luna septembrie, tinerii trebuiau să facă o excursie la Bran, tot din bani publici, dar care s-a amânat. „Dragii mei, ţin să vă anunţ că excursia de la Bran se amână cu aproximativ o lună, deci undeva la jumatatea lunii octombrie. Vina nu aparţine asociaţiei, aşa ca nu aruncaţi cu pietre în mine. Vă vom contacta curând", spun membrii Milar pe site-ul de socializare.

Un astfel de curs, fără a lua în considerare excursia de la Bran, nu poate ajunge mai mult de o mie de euro, spun specialiştii care activează în domeniu. „Închirierea unei săli de clasă costă maxim 100 de lei pe zi, la care se adaugă încă pe atât, protocolul. Să spunem că plătim foarte bine formatorul, că sunt bani publici şi nu se uită nimeni la ei. Chiar dacă îi dăm 2.000 de lei, acest curs nu ar trebui să depăşească o mie de euro", a  spus Alexandru Herman, expert media şi formator în proiecte euiropene.

Viceprimarul Roxana Mironescu afirmă că întregul program al proiectului se justifică, însă nu poate explica, concret, ce au studiat tinerii băcăuani. „Orice proiect este prevăzut cu o justificare. Trebuie să explice cumva cheltuirea banilor. Cred că sunt mai multe activităţi acolo, acum nu mai ţin minte despre ce era vorba", a spus Mironescu.

 Fostul consilier local incompatibil Mihai Şuştac este abonat la bani publici

Mihai Şuştac conduce acum societatea primăriei, Art Bacău, care administrează Teatrul de Vară. Este coleg de partid cu primarul Romeo Stavarache şi preşedinte la organizaţia de tineret. Chiar dacă în 2008 a ieşit consilier local, a renunţat la funcţie, deoarece se afla în incompatibilitate. Şuştac este totodată şi administratorul societăţii Clariant, care face distribuţia publicaţiei Mesagerul, care aparţine Consiliului Local Bacău. Afacerile lui cu bani publici nu se opresc aici. Tânărul Şuştac este şi preşedinte al Asociaţiei Milar Bacău, care a primit 48 de mii de lei, cu care a organizat un curs într-o sală de clasă la Anghel Saligny şi le-a promis tinerilor o excursie la Bran.

Sorin Ailenei, cu studii de teologie, consilier la CET şi manager public al Primăriei

Formator la proiectul „Paşi pentru un CV european" este Sorin Ailenei, angajat al Primăriei în funcţia de manager public şi coleg de partid cu preşedintele Asociaţiei Milar. Sorin Ailenei este doctor în teologie, dar a fost angajat la CET pe post de consilier, după care a fost promovat ca manager public al Primăriei Bacău. Sorin Ailenei câştiga din mai multe locuri bani publici. El este membru în Asociaţia „Pro Volei", care se ocupă de promovarea voleiului băcăuan, care a primit o altă finanţare nerambursabilă de la Primărie, de 1,350 milioane de lei. Din această sumă, potrivit propriei declaraţii de avere, venitul lui net este de 12 mii de lei. Sorin Ailenei nu a putut fi contactat pentru un punct de vedere.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite