Bacău: Trupe româneşti la Zilele Bacăului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ediţia din acest an va cuprinde, pe lângă concerte, şi un târg meşteşugăresc cu invitaţi din toată ţara.

Băcăuanii vor petrece între 2 şi 4 octombrie alături de formaţiile invitate să cânte la sărbătorile oraşului. Primăria Bacău le-a pregătit locuitorilor din oraş, iar programul manifestărilor va fi pentru toate gusturile. Evenimentul se va desfăşura pe platoul de la Sala  Sporturilor, iar pe scenă vor urca cele mai cunoscute formaţii româneşti.

La târgul meşteşugarilor vin invitaţi din toată ţara
„Astfel, în prima zi a evenimentului va fi prezentă formaţia Compact. Sâmbătă vor urca pe scenă formaţiile Bandidos şi Talisman, iar în ultima zi a aniversării sunt aşteptaţi să încânte publicul membrii trupelor Proconsul şi Iris“, ne-a spus purtătorul de cuvânt al Primăriei Bacău, Ionuţ Tomescu.

În acest an, municipalitatea a pregătit şi un târg al meşterilor populari. La eveniment sunt aşteptaţi 50 de meşteri populari din toate zonele ţării. Pe piaţeta din faţa Casei de Cultură, băcăuanii vor găsi olari, vor învăţa cum se face o plăcintă moldovenească tradiţională sau cum se lucrează cu războiul de ţesut.

„Este prima oară când municipalitatea organizează un astfel de târg. Voi avea deosebita plăcere să cunosc secretele care se ascund în spatele unui război de ţesut sau să cunosc meşteri populari veniţi din toată ţara“, a spus Ciprian Chirilă, un băcăuan dornic să ia parte la târg. Şirul evenimentelor se va încheia duminică, când băcăuanii vor avea parte de un frumos spectacol de artificii.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite