Bacău: Ana Maria Ungureanu: Tânăra care curăţă pădurile Bacăului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tânăra băcăuancă este de mai bine de trei ani membră a unei organizaţii ecologice în care luptă pentru  protejarea mediului înconjurător

Ana Maria are 18 ani şi este cunoscută printre colegii săi drept cea care poate da răspuns la orice întrebare privitoare la mediul înconjurător.

Rolul i se potriveşte de minune pentru că tânăra este membru activ al unei organizaţii ecologice, a cărei principală ţintă este educarea oamenilor în relaţia cu natura.

„Simt că ceea ce am realizat în această organizaţie reprezintă lucruri foarte importante. Te simţi bine când munceşti într-o echipă care promovează acţiunile de voluntariat pentru protejarea mediului înconjurător“, spune Ana Maria.

Ecologistă convinsă

Adolescenta călătoreşte mult prin păduri şi munţi împreună cu ceilalţi colegi. În timpul excursiilor, tinerii se preocupă, în principal, de strângerea gunoaielor în urma turiştilor necivilizaţi. „Mi-ar plăcea să înfiinţez un club unde adolescenţii să înveţe tot ce trebuie să ştie înainte de a pleca într-o drumeţie”, mai spune băcăuanca. Activitatea organizaţiei a cuprins şi proiecte complexe, care au avut ca rol promovarea Bacăului ca oraş curat al României.  Unul dintre acestea este încă în desfăşurare şi are ca principal obiectiv ecologizarea râurilor din judeţ. „E plăcut să ştii că ceea ce faci salvează poate ceva, că ne salvăm pe noi”, completează Ana Maria. Tânăra lucrează la acest program împreună cu membri ai tuturor organizaţiilor ecologice din judeţ.

Pasionată de toate activităţile extraşcolare

„Împreună cu tinerii care mi-au fost alături am primit nenumărate diplome şi premii pentru activităţile de voluntariat. Am fost felicitaţi chiar şi de primarul Bacăului, Romeo Stavarache”, ne-a spus tânăra. Ceea ce îi dă Anei curajul de a continua ce a început este, după cum spune ea, bucuria din ochii colaboratorilor la sfârşitul unei acţiuni care a făcut cu adevărat diferenţa. Tânăra este convinsă că fiecare lucru trebuie făcut cu pasiune.

„E plăcut să vezi că ai reuşit să amenajezi un spaţiu verde şi că poţi contribui la curăţenia oraşului. Tinerii sunt mândri că au făcut ceva cu mâna lor şi acest lucru mă motivează să duc la bun sfârşit şi alte proiecte. Când văd că există pasiune nu mă pot abţine să nu mă implic. Vrea să salvez Pământul”, a încheiat ea.

profil

născută: 22.02.1990, Bacău
educaţie: a absolvit Colegiul Naţional „Vasile Alecsandri” din Bacău
Experienţă: este membru voluntar în proiecte de ecologizare de peste trei ani
familie: locuieşte cu familia, are un frate

Întrebări şi răspunsuri
Ce-ţi doreşti să faci în viitor?
A. U.: Deocamdată vreau să înfiinţez un club pentru tineret cu activităţi extraşcolare. Mi-ar plăcea să aduc fonduri pentru ca acest club să ia amploare şi tinerii să se simtă atraşi să vină.  

Ce zone crezi că ar mai trebui reamenajate în Bacău?
A. U.: Cred că ar trebui lucrat la spaţiul verde din zona Sălii Sporturilor şi la cel din jurul Stadionului. De asemenea, ar trebui să existe mai multe spaţii verzi în tot judeţul.


ce-i place: Îi plac foarte mult excursiile la munte. Îndrăgeşte să petreacă mult timp cu tinerii şi să se implice în acţiuni de curăţare a pădurilor sau râurilor. „În timpul liber îmi place să pictez“, a mai spus Ana Maria.

ce nu-i place:  Ana Maria urăşte faptul că în România oamenii nu sunt politicoşi. De asemenea, crede că românii nu sunt civilizaţi şi regretă că aruncă mizeria pe jos. Nu suportă oamenii care ajung în funcţii-cheie, dar nu au iniţiativă.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite