Bacău: Minor de 13 ani, şofer pe străzile Bacăului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bacău: Minor de 13 ani, şofer pe străzile Bacăului
Bacău: Minor de 13 ani, şofer pe străzile Bacăului

Un băiat din municipiu a condus vineri seară maşina mamei sale, încurajat de doi prieteni teribilişti

Tinerii au filmat aventura lor în trafic şi au postat-o pe pagina de internet youtube, iar poliţiştii le-au luat imediat urma.
Un copil de 13 ani din Bacău a condus BMW-ul mamei sale prin oraş, vineri seara, însoţit de doi prieteni. Adolescenţii au filmat „aventura“, iar filmul postat pe internet i-a pus pe poliţişti în alertă. Anchetatorii au căutat sâmbătă automobilul cu număr de Marea Britanie, iar în jurul orei 11.00, unul dintre anchetatori a găsit vehiculul în cartierul Nord. În doar câteva minute, oamenii legii l-au găsit şi pe Toni, băiatul de 13 ani care a condus maşina. Tânărul este familiarizat cu şofatul şi se pare că merge constant să se plimbe la pista de agrement din Bacău.

Încurajat de prieteni să şofeze ilegal

Tânărul le-a spus poliţiştilor că a fost obligat de prieteni să-i plimbe cu maşina mamei sale. În imaginile de pe internet băiatul este filmat conducând pe străduţe înguste şi aglomerate din cartier, iar prietenii săi fac gălăgie şi înjură. Toni pare să conducă de plăcere, fără să fie obligat de cineva. El ajunge, potrivit comentariilor „cameramanului“, la 80 de kilometri pe oră. Filmul, postat vineri seara pe youtube, i-a condus pe poliţişti spre locuinţa familiei băiatului. Mama copilului, Bamaclia S., este venită în vacanţă din Marea Britanie, unde munceşte. Ea a declarat poliţiştilor că probabil cheile maşinii au ajuns la copil de la şoferul angajat.

Vecinii au spus că l-au văzut de mai multe ori pe copil conducând maşina prin cartier. „În cauză s-a întocmit dosar penal pentru conducere fără permis şi pentru încredinţarea autoturismului unei persoane care nu posedă permis de conducere. Cercetările continuă, în vederea finalizării dosarului“, a declarat comisarul Dorin Roman, şeful Poliţiei Rutiere Bacău. Şofatul fără permis se pedepseşte cu închisoare de la 1 la 5 ani. Copilul riscă să ajungă într-un centru corecţional pentru minori, însă decizia va aparţine instanţei.

S-a întocmit dosar penal pentru condu-cere fără permis, Dorin Roman, Şef Poliţia Rutieră.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite