Bacăul va fi peticit cu 300.000 de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primăria a demarat o campanie de plombare a gropilor de pe principalele străzi din oraş. Lucrările vor scoate din visteria oraşului peste 300.000 de lei. Cu aceşti bani ar urma să fie peticite străzi pe o suprafaţă de 5.500 de metri. Băcăuanii răsuflă uşuraţi după ce toată iarna au făcut slalom printre gropi.

„Nu mai aveai pe unde să mergi, pur şi simplu străzile arată groaznic. Am stat cu autoturismul în service şi am plătit o grămadă de bani la mecanici ca să fac toate reparaţiile“, ne-a spus Marian Mardare, şofer.


Covoare asfaltice, din mai


Şefii din Primărie susţin că va urma o nouă rundă de asfaltări, programată în luna mai. „Vrem să modernizăm mai multe străzi. Se vor executa lucrări de aproximativ 10 milioane de lei pe circa 30 de străzi. Asfaltarea se va face cu material care se foloseşte la pistele de aeroport“, ne-a explicat Ionuţ Tomescu, purtătorul de cuvânt al Primăriei Bacău. Printre străzile care vor fi reabilitate se numără Mihai Viteazu, Aprodu Purice, Vasile Alecsandri, Ştefan cel Mare, Carpaţi, Gării, Chimiei, Războieni şi 22 Decembrie.


De asemenea, edilii şi-au propus să amenajeze până la vară 18 parcări în cartiere. Anul acesta vor mai demara lucrările de modernizare şi reparare la pasarela Mărgineni, infrastructura din zona Mioriţa, Calea Moineşti, 9 Mai, Milcov şi Vadu Bistriţei cu aproximativ 22 de milioane de euro, bani de la Uniunea Europeană.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite