Bacăul va fi pentru trei zile capitala Dansului Contemporan

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dans Contemporan
Dans Contemporan

Proiectul cultural „DANS CONTEMPORAN - BACĂU 2011" se va desfășura la Centrul de Cultură „George Apostu" iar la eveniment sunt așteptați dansatori din mai multe state europene.

Evenimentul, ajuns la cea de a V-a ediție, se va desfășura în peruioada 27 - 29 octombrie și este finanțat de Centrul Naţional al Dansului Bucureşti, ArtistNe(s)t - Reţeaua Centrelor de Rezidenţă pentru Artişti şi Ministerul Culturii şi Patrimoniului Naţional.

Proiectul de la Bacău va reuni totalitatea beneficiarilor de rezidenţe în domeniul dans contemporan, participanţi în parteneriatul artistic dezvoltat de Centrul de Cultură „George Apostu" cu „Centre de création chorégraphique Trois C-L" din Luxemburg, pe durata a trei ani, 2009-2011.

În plus, evenimentul din această toamnă va oferi publicului băcăuan posibilitatea de a participa la prezentările informale ale proiectelor celor trei coregrafi rezidenţi din cadrul programului E-Motional Bodies & Cities, în care Centrul de Cultură "George Apostu" este partener  asociat.

În România, primele rezidenţe ArtistNe(s)t, sub genericul E-Motional Bodies & Cities din Bacău, au fost organizate in parteneriat cu Asociaţia Coregrafilor Profesionişti din Dans (Riga, Letonia) si au fost acordate coregrafilor Katrina Albuze (Letonia) şi grupului Paul Dunca (România) - Krassen Krastev (Bulgaria).

Deschiderea evenimentului va avea loc joi, începând cu ora 18.00, la Teatrul Municipal „Bacovia" unde vor urca pe scenă Valentina De Piante Niculae din România  cu dansul „The Thing doesn't Touch Me" și Julie Barthélémy din Luxemburg cu „Get Dressed".

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite