Bacăul va deveni pentru patru zile capitala muzicii contemporane

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Festivalul de Muzică Nouă din România a ajuns la cea de a XXIV-a ediție. Concertele vor fi susținute atât la Centrul de Cultură "George Apostu" cât și la Flarmonica "Mihail Jora".

De sâmbătă, Bacăul va fi gazda Festivalului Internațional "Zilele Muzicii Contemporane". Cu acest prilej, atât la Filarmonica "Mihail Jora" dar și la Centrul de Cultură "George Apostu" se vor organiza o serie de spectacole ce vor fi grupate pe patru teme "Între liric și epic", "Între libertate și durere", "Între cauze și efect" și" Între tranzitivitate și reflexivitate".

Evenimentul, ajuns la ediția a XXIV-a, va debuta la Sala "Ateneu" , mâine de la ora 18.30, cu o reprezentație asigurată de Ansamblul "Archaeus" condus de Liviu Dănceanu, fondatorul festivalului.  Ansamblul va interpreta lucrări de Corneliu Dan Georgescu, Horia Surianu, Eva Maria Houben, Costin Miereanu, Eugen Wenel, Peter Ruzieka și Liviu Dănceanu.

 

Spectacole cu balet și muzică clasică

 Seria spectacolelor va fi continuată duminică la Centrul de Cultură "George Apostu", de la ora 19.30, când în fața publicului vor cânta din nou membrii Ansamblului "Archaeus", acompaniați vocal de elevi de la Liceul de Artă "George Apostu".

De asemenea, va fi prezentă și o trupă de balet de la aceeași instituție de învățământ. Luni, se va pune în scenă un alt concert de muzica clasică la Sala "Ateneu" de la ora 18.30, sub bagheta maestrului Ovidiu Bălan, iar marți în aceeași locație, de la aceeași oră în lumina reflectoarelor va urca Orchestra "Philarmonia" din București dirijată de Nicolaie Iliescu.

Nu în ultimul rând marți, 28 septembrie, tot la Ateneu, orchestra va susține un nou recital tot de la ora 18.30, cu piese din repertoriul lui Constantin Silvestri, Doru Popovici, Fred Popovici, Irina Odăgescu și Adrian Iorgulescu.

Cifră-10,6 Lei. Atat costa un bilet la unul dintre spectacolele ce vor avea loc de Zilele Muzicii Contemporane.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite