Bacăul devine capitala muzicii contemporane

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bacăul va fi gazda Festivalului Internaţional „Zilele Muzicii Contemporane“ începând de mâine.

Cu acest prilej, atât la Filarmonica „Mihail Jora“, cât şi la Centrul de Cultură „George Apostu“ se vor organiza spectacole ce vor fi grupate pe patru teme „Între liric şi epic“, „Între libertate şi durere“, „Între cauze şi efect“ şi „Între tranzitivitate şi reflexivitate“.

Spectacole cu balet şi muzică clasică

Evenimentul, ajuns la ediţia a XXIV-a, va debuta la Sala „Ateneu“, sâmbătă de la ora 18.30, cu o reprezentaţie asigurată de Ansamblul „Archaeus“ condus de Liviu Dănceanu, fondatorul festivalului.

„Dirijorul este cunoscut pentru compoziţia a peste 120 de partituri, publicarea a nouă volume de muzicologie şi întemeierea atelierului de muzică contemporană «Archaeus»“, a spus Ozana Kalmuski-Zarea, referent cultural la Filarmonică. Seria spectacolelor va fi continuată duminică la Centrul de Cultură „George Apostu“, de la ora 19.30.

Luni este programat un alt concert de muzica clasică la Sala „Ateneu“, de la ora 18.30, sub bagheta maestrului Ovidiu Bălan, iar marţi va urca pe scenă Orchestra „Philarmonia“ din Bucureşti, dirijată de Nicolae Iliescu.

Tot marţi, 28 septembrie, la Ateneu, orchestra va susţine un nou recital, de la ora 18.30, cu piese din repertoriul lui Constantin Silvestri, Doru Popovici, Fred Popovici, Irina Odăgescu şi Adrian Iorgulescu.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite