Bacău: Bacăul, metropolă până în anul 2030 (CAMPANIE)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bacău: Bacăul, metropolă până în anul 2030 (CAMPANIE)
Bacău: Bacăul, metropolă până în anul 2030 (CAMPANIE)

Locuitorii cred că oraşul va „înghiţi“ atunci comunele din jur Mai citește Spune-le edililor cum vrei să arate orașul tău

Cei mai mulţi dintre băcăuanii chestionaţi de reporterii „Adevărul de Seară“ visează la un oraş mai mare, în care zgârie-norii să ia locul blocurilor cenuşii.

Bacăul de peste 20 de ani văzut prin ochii locuitorilor nu are nimic de film science-fiction. Atât tinerii, cât şi vârstnicii speră să prindă momentul când municipiul va avea o şosea de centură sau o autostradă, mai multe blocuri de locuinţe îngrijite, dar şi clădiri moderne.


Sunt convins că va arăta altfel municipiul peste 20 de ani. Vom trăi într-un oraş mult mai mare. Clădirile care se vor construi vor fi moderne, cu mai multă sticlă, iar imaginea oraşului nu va mai fi dată de blocurile comuniste, cenuşii. Cred că vom avea şi o Catedrală Ortodoxă extraordinar de frumoasă“,  a declarat Mihai Anton, un băcăuan de 50 de ani.


Străzi puţine şi înguse


Totuşi, nu toţi locuitorii oraşului sunt optimişti cu privire la aspectul urbei peste două decenii.
Văd străzi asfaltate superficial, mult prea puţine şi prea înguste comparativ cu numărul tot mai mare de maşini. Văd blocuri făţuite artificial şi o imagine şocantă de vechi şi nou, pentru că, cel mai probabil, se va construi în continuare. Vor fi multe construcţii şi un oraş cu siguranţă extins, care va îngloba şi comunele învecinate“, spune Mădălina Rotaru. Modul în care se va dezvolta infrastructura este unul dintre aspectele care îi frământă pe locuitori.

Visez ca autostrăzile să treacă pe lângă urbea noastră, să avem clădiri noi, frumoase, chiar zgârie-nori. Turiştii să vină din ţară şi din străinătate să vadă cum a reuşit Bacăul să renască din propria cenuşă în care se afla în urmă cu 20 de ani“, mai spune şi Florian Marian.

Oraşul văzut de un olandez


Andre Muit, un olandez care care conduce Asociaţia Betania şi trăieşte în Bacău de 14 ani, speră ca, peste 20 de ani, oraşul să arate ca unul din Europa de Vest. „Pentru asta trebuie un plan urbanistic foarte bine pus la punct. Cele mai multe dintre blocurile de aici au un aspect cel puţin deprimant“, crede Andre Muit.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite