Bacău: Bacăul, capitala folclorului românesc

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bacău: Bacăul, capitala folclorului românesc
Bacău: Bacăul, capitala folclorului românesc

Prima ediţie a Festivalului „Zestrea“ se va încheia diseară, la ora 21.30, când vor fi premiaţi cei mai buni concurenţi.

Festivalul, organizat de Asociatia Culturală „Ca la noi“ Bacău şi Asociaţia „Sărăţelul“ a scos oraşul din amorţire. Porturile populare, cântecele tradiţionale şi dansurile săltăreţe au stârnit interesul băcăuanilor. 
 

„Scopurile festivalului sunt descoperirea, stimularea şi promovarea de noi talente în rândul tineretului, punerea în valoare a cântecului, dansului şi costumului popular tradiţional, precum şi facilitarea comunicării interculturale“, a precizat Camelia Roşu, directorul festivalului.

Manifestarea, care va avea loc în fiecare an, îşi propune să promoveze valorile folclorului, dar şi interesul băcăuanilor, care nu cunosc muzica ansamblurilor româneşti şi de peste Prut.

Obiceiurile de nuntă, cele mai apreciate


Festivalul s-a desfăşurat în comuna Sarata şi la Insula de Agrement din municipiul Bacău. Deschiderea evenimentului a constat într-o paradă a cântului, dansului şi portului popular, la care au luat parte toţi soliştii şi toate ansamblurile înscrise. Publicul a asistat fascinat la deschiderea din comuna Sarata.

Oamenii, prezenţi în număr mare la festival, au stat cu plăcere să asculte cântecele şi să urmărească dansurile populare.

Participanţii au purtat costumele populare cu specificul zonei din care provin. Mireasa festivalului, adusă cu o trăsură împodobită, purta un costum specific zonei Sarata, iar mirele a venit călare pe cal, îmbrăcat în portul tradiţional al comunei Agăş, de unde este.

Momentul obiceiurilor de nuntă a fost pregătit de Ansamblul Folcloric „Ca la noi“, în regia etnomuzicologului George Sârbu, cu participarea Ansamblului „Ciobănaşul“. În paralel, Insula de Agrement din Bacău a găzduit formaţii şi ansambluri folclorice, care au prezentat publicului obiceiuri şi tradiţii populare, dar şi programe artistice.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite