Bacăul, codaș în economia Regiunii Nord-Est

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Anul acesta productia de articole de imbracaminte a fost deficitara
Anul acesta productia de articole de imbracaminte a fost deficitara

Județul Bacău se situează pe penultimul loc în Regiunea Nord-Est după ce anul acesta situația economico-socială a fost în cădere liberă. Datele sunt confirmate de Direcția Județeană de Statistică care a făcut public faptul că în primele opt luni ale anului producția industrială totală a județului a scăzut cu 2,1%.

"Indicele a fost pozitiv doar în lunile aprilie, mai și august. Datele arată că fabricarea articolelor de îmbrăcăminte a scăzut cu 29,6%, producerea de mașini și utilaje cu 71,3% și fabricarea de hârtie cu 29,2%, comparativ cu 2009", a precizat Eugenia Harja, directorul Direcției Județene de Statistică Bacău.

Tot ea a mai spus că județul nostru este singurul cu o dinamică negativă din Regiune, situându-se în fiecare lună sub media națională. Nici la capitolul investiții, construcții și locuințe terminate nu stăm mai bine.

"Volumul total de investiții al agenților economici a scăzut anul acesta cu 34,3% față de anul anterior și valoarea lucrărilor de construcții s-a micșorat cu 42,3%", a mai completat ea.

Mai puține locuințe terminate

În ceea ce privește locuințele terminate din fonduri private ale populației în prima jumătate a anului s-au ridicat 427 de imobile, cu 91 mai puține față de anul 2009.

Statisticile arată că în privința acestui domeniu Suceava și Neamțul ne-au luat-o înainte în ciuda faptului că numărul locuitorilor din aceste județe este mai mic. Tot în urma Neamțului și Iașului ne situăm și în privința exportului, însă tot în 2010 s-au înregistrat 107.866 de salariați cu 10.537 mai puțini față de anul precedent.

"Disponibilizări colective au fost la societățile Letea, Amurco, Autorom, Rafo Onești dar și la Inspectoratul Județean Școlar și Direcția de Sănătate Publică", a mai spus Eugenia Harja.

Bacău



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite