Bacău: Băcăuanilor le-a mai trecut „febra aurului”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bacău: Băcăuanilor le-a mai trecut  „febra aurului”
Bacău: Băcăuanilor le-a mai trecut „febra aurului”

Bijutierii spun că vânzările au scăzut cu 35% în acest an

Cele mai căutate magazine de accesorii sunt buticurile în care se vând gablonţuri.

Băcăuanii vizitează din ce în ce mai rar magazinele de bijuterii. Accesoriile din aur şi argint cu pietre preţioase, brăţările şi cerceii ornaţi cu cristale Swarovski sau diamante nu mai trezesc aproape niciun interes. Patronii de magazine spun că nu s-au mai confruntat de mult cu o astfel de situaţie.


„Anul trecut ne mergea bine, însă din luna ianuarie a acestui an vânzările au scăzut simţitor. Cei mai mulţi clienţi vin la rafturi şi admiră bijuteriile fără să le cumpere”, ne-a declarat Viorel Sabău, bijutier.
Mare parte din comercianţi afirmă că vânzările s-au redus în primele şase luni ale anului cu aproximativ 35%. „Ne-au scăzut vânzările foarte mult. Nici bijuteriile de argint nu prea se dau, deşi se ştie că sunt preferatele adolescenţilor. Le-am făcut şi reducere de 15% şi tot nu avem clienţi”, a explicat Dan Grigoraş, proprietarul unui alt magazin de bijuterii din oraş.

Şansa vine de la miri


Colacul de salvare al comercianţilor aflaţi în pragul falimentului este dat de cererile viitorilor însurăţei, în căutare de verighete şi inele de logodnă. „Acestea au început să se vândă foarte bine acum, în sezonul nunţilor. Sunt aproape singurele bijuterii care se dau pe timp de vară”, a menţionat Iuliana Anghel, vânzătoare.


Singurii care se mai descurcă sunt proprietarii magazinelor care comercializează gablonţuri. Bijuteriile confecţionate din scoici, plastic, sticlă sau pietre semipreţioase sunt la modă printre doamne şi domnişoare. 


Gablonţurile sunt singurele bijuterii pe care mi le permit. Nici nu mai ştiu de când nu mi-am mai cumpărat o bijuterie din aur. În ziua de astăzi, dacă vrei să fii elegantă, poţi să o faci şi cu bani puţini. Toate prietenele mele îşi cumpără accesorii după buget”, a precizat Anda Petraru, secretară la o firmă de consultanţă din Bacău.

Oferta la bijutier

Magazinele din oraş vând aurul cu 96 de lei pe gram. Bijuteriile de argint sunt vândute la bucată, cu preţuri care pornesc de la 20 de lei. Persoanelor care vor să dea aur la schimb, li se oferă 43 de lei pe gram la aurul de 14 karate, 50 de lei pentru aurul de 18 karate şi 58 de lei pentru aurul de 22 de karate. Preţul gablonţurilor porneşte de la 10 lei, în funcţie de materialul folosit.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite