Băcăuanii vor avea o săptămână de restricții la apă rece

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproape 120.000 de băcăuani vor avea parte în această săptămână de un program restricționat de furnizare a apei reci. Motivul este dat de sistarea alimentării cu apă de la Cărăboaia în vederea continuării lucrărilor ce vizează conectarea unor tronsoane din cadrul componentei A - Aducțiunea Poiana Uzului

Sistarea furnizării de apă caldă și restricționarea consumului de apă rece către populația municipiului Bacău va dura cel târziu până pe data de 17 mai. Restricțiile au drept cauză conectarea actualului sistem de alimentare cu apă rece a orașului la tronsonul din cadrul componentei A -Aducțiuna Poiana Uzului.

Pe tot parcursul acestei săptămâni băcăuanii sunt avertizați de către reprezentanții Companiei de Apă că, odată cu efectuarea lucrărilor de la Valea Uzului, în unele zone ale orașului apa de la robinet va fi afectată de fenomenul de turbulență ceea ce va face ca apa de la robinete să aibă culoarea neagră. "Noi am solicitat CET-ului să sisteze furnizarea de apă caldă pentru a face economie de apă rece și pe care o putem redirecționa astfel către populație" , a declarat Petruș Rădulescu, director executiv la Compania de Apă Bacău.

Nici în perioada în care la robinete va curge apă rece băcăuanii nu se vor putea bucura în totalitate de ea. Debitul de apă va scădea considerabil iar presiunea de pe conducte va fi drastic redusă.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite