Băcăuanii sunt instruiți de Societatea Națională de Cruce Roșie cum să acorde primul ajutor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Profesorii au fost instruiți cum să acorde primul ajutor
Profesorii au fost instruiți cum să acorde primul ajutor

Luni se înmânează certificatele de absolvire a primilor cursanți. Până în luna aprilie a anului viitor la cursuri sunt așteptate zeci de cadre didactice și elevi din tot județul

Acordarea primului ajutor în caz de accidente, boli sau alte situații ne prevăzute nu mai reprezintă o necunoscută pentru 17 cadre didactice de la Colegiul Tehnic Anghel Saligny. Asta după ce, în ultima săptămână din luna octombrie, aceștia au luat lecții de prim ajutor la cursurile organizate de Filiala Bacău a Societăţii Naţionale de Cruce Roşie.

Conform calendarului de activităţi din cadrul proiectului,  în următoarea perioadă (noiembrie 2011- aprilie 2012) în parteneriat cu Casa Corpului Didactic Bacău şi Inspectoratul Şcolar Bacău sunt programate cursuri de prim ajutor pentru cadrele didactice  din şcolile şi liceele din Judeţul Bacău. Numărul de locuri este limitat, doar o grupă de 15 cadre didactice/ instituţie şcolară  vor putea beneficia de formare gratuită în acordarea primului ajutor oferită de Crucea Roşie Bacău. Aceste activităţi vizează şi elevii, care vor fi pregătiţi de către cadre didactice, în vederea participării la Concursul "Sanitarii Pricepuţi" - concurs care la anul va împlini  50 ani.

"Accidentele, rănile şi bolile pot apărea pe neaşteptate. Ajutorul imediat depinde adesea de membrii familiei, colegi, cadre didactice  sau trecători. Având cunoştinţe despre modul de acordare a primului ajutor, oricine poate fi de folos în asemenea situaţii.  Acesta este  scopul principal al proiectului nostru: să ştii să acţionezi corect şi util în situaţii neprevăzute", a spus Marlena Cleanu, manager proiecte în cadrul de Filialei Bacău a Societăţii Naţionale de Cruce Roşie.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite