Băcăuanii stau cu orele la ghişee pentru acte

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zeci de persoane iau zilnic cu asalt ghişeele Serviciului de Evidenţă a Populaţiei pentru a-şi înnoi documentele. Angajaţii serviciului public spun că numărul de solicitări s-a dublat în trimestrul doi, comparativ cu prima parte a anului.

 Băcăuanii care au venit în această dimineaţă la sediul Direcţiei Publice de Evidenţă a Persoanelor sau la Serviciul pentru Eliberarea Paşapoartelor au trebuit să se încarce cu multă răbdare. Zeci de persoane au supraaglomerat holul principal al instituţiei, încă de la ora 8.30. „Cred că unii vin aici de la ora 6.00 ca să tragă un bon de ordine cât mai bun. La 8.30 am primit numărul 1.076. Am stat trei ore pănă am înregistrat cererea pentru eliberarea unui nou buletin“, a spus nemulţumită Luminiţa Paraschiv, o băcăuancă de 37 de ani.


Ca să facă faţă solicitărilor, angajaţii Direcţiei de Evidenţă a Pesoanelor au modificat orarul de funcţionare. „Luna aceasta a fost foarte aglomerat şi ne aşteptăm ca în luna august să fie şi mai plin. În zilele când este deschis pănă la 16.30 primim în jur de 200 de cereri şi miercurea, când lucrăm pănă la ora 18.30, în jur de 300 de cereri de eliberare de buletine“, a explicat Ioan Prisecaru, director executiv la Direcţia Publică de Evidenţă a Persoanelor. Acesta a mai precizat că cel puţin 400 de oameni trec pragul instituţiei în fiecare zi şi că angajaţii abia mai fac faţă solicitărilor.


„Se anunţă disponibilizări. Nu ştiu cum o să ne descurcăm. În condiţiile în care în luna august va fi şi mai plin, ar trebui să angajăm oameni nu să dăm afară 30% din personal“, a mai adăugat directorul.


S-au dublat solicitările


Cozi de la primele ore ale dimineţii sunt şi la Serviciul pentru Eliberarea şi Evidenţa Paşapoartelor, în acelaşi sediu de pe strada Henri Coandă.
„Dacă în primul trimestru aveam în medie 3.300 de cereri, acum avem 7.700. Nu se mai primesc solicitări la sediile din comune şi toată lumea vine în Bacău. Se cer atât paşapoarte electronice cât si paşapoarte simple temporare“, a spus Florentina Ciobanu, şef birou la Serviciul pentru Eliberarea şi Evidenţa Paşapoartelor.


Aceasta a mai explicat că pe zi se primesc în jur de 150 de cereri pentru eliberare de documente noi, iar luna viitoare numărul acestora va creşte semnificativ odată cu sosirea stranierilor. „De luni până vineri programul este de  la 8.30 până la 18.30 la ghişeele de preluare a cererilor“, a afirmat Ciobanu.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite