Băcăuanii s-au mutat la târgul auto online

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tradiţionalul târg de maşini din Bacău este din ce în ce mai pustiu, mai ales din cauza temperaturilor scăzute. Cumpărătorii preferă oferta mult mai variată postată online.

Tot mai mulţi băcăuani aleg să-şi cumpere autoturisme second-hand de pe site-urile de profil înfiinţate pe internet. În aceste condiţii, tradiţionalul târg de maşini de la marginea oraşului riscă să devină, în curând, amintire.

 Adrian Popa (32 de ani) doreşte să-şi cumpere o maşină la mâna a doua cu 3.500-4.000 de euro. „Am fost în târgul de maşini din Bacău de vreo cinci ori până acum, însă nu am găsit nimic care să-mi placă şi să mă încadrez şi în banii pe care îi am“, spune Popa. Băcăuanul s-a interesat printre apropiaţi şi a fost îndrumat către mai multe adrese de târguri auto virtuale.

Băcăuanii aleg să-şi vândă maşinile vechi online

După a treia vizită pe internet, bărbatul a găsit o maşină care i se potriveşte şi a început deja negocierile cu proprietarul. 
„În târg am fost deja de două ori cu maşina şi singurul interesat de ea a fost un samsar, care încerca să mă convingă să o dau la jumătate de preţ. Am postat anunţul pe internet şi deja am câteva persoane care s-au interesat de ea. Nu sunt un specialist în calculatoare, dar m-a ajutat băiatul meu, care are 19 ani“, explică Gheorghe Cristea, un bărbat de 52 de ani.

Dacă în târgul de maşini organizat în fiecare duminică în Bacău se găsesc 500-600 de autoturisme, site-urile de internet au oferte de mii de autoturisme, actualizate zilnic. În plus, cei interesaţi să cumpere află după doar câteva zeci de minute petrecute pe internet informaţii complexe despre maşinile din categoria dorită.

Oferta este organizată pe criterii precum preţul dorit, capacitate cilindrică, tip de caroserie, anul fabricaţiei, număr de kilometri, zona sau localitatea unde se află, dotări etc. „E mai bine pe internet. Păi, eu vreau o maşină pe benzină, cu motor de 1.400, care să coste cel mult 5.000 de euro, fabricată după 1998, berlină. În târg cauţi foarte mult şi trebuie să întrebi zeci de proprietari“, spune băcăuanul Alexandru Duma.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite