Băcăuanii renunţă la sejururi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Situaţia economică tot mai incertă strică planurile de vacanţă. Familiile care sperau să petreacă câteva zile la mare sau la munte, departe de casă, sunt nevoite să-şi schimbe priorităţile. 

Vacanţa devine un lux pentru tot mai mulţi băcăuani. Anunţul făcut de guvernanţi privind reducerea cu un sfert a veniturilor a stricat planurile pentru vară a multor familii. „Eu sunt cadru didactic şi dacă mi se ia 25 % din salariu, în cele două luni de concediu nu mai rămân aproape cu nimic. Am dat un avans pentru un bilet, dar voi renunţa la el. Cred că este pentru prima oară în ultimii 20 de ani când nu plec într-un sejur la mare“, a spus profesorul Maria Bordeianu.


Operatorii de turism sunt cei mai loviţi de deciziile guvernanţilor. De la începutul săptămânii trecute, oamenii se feresc să treacă pragul agenţiilor deşi acestea oferă promoţii. Mai mult, unii şi-au retras banii daţi în avans pentru sejururi în străinătate.


Cine are „mălai“ pleacă în Dubai


„Avem oferte ca niciodată. Reduceri pentru toate destinaţiile, pentru tinerii căsătoriţi şi tot felul de bonusuri pentru grupuri organizate însă degeaba. De lunea trecută, s-au schimbat total lucrurile. Este cea mai dificilă perioadă din ultimii doi ani“, a afirmat Liliana Manole, administratorul unei agenţii de turism. Dacă unii dintre băcăuani se gândesc de două ori când vine vorba de vacanţele din perioada verii, sunt câţiva care nici nu se gândesc să renunţe la planul de a petrece concediul de odihnă ca în basme.


„Avem patru persoane care şi-au rezervat un bilet pentru China şi Tibet, şase persoane vor să meargă în Thailanda, iar două familii şi-au făcut rezervări pentru Dubai. Solicitările sunt ca şi bătute în cuie“, a spus Dumitru Nănescu, patronul unei agenţii de turism din Bacău. Operatorii de turism susţin că persoanele care au achitat un sejur pe perioada verii şi vor să rezilieze contractul vor pierde o parte din bani.  

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite