Băcăuanii preferă destinații calde pentru Paște

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cele mai multe pachete turistice puse la dispoziție de agenții s-au vândut pentru Cipru. Nici Grecia, Israel sau Bulgaria nu vor fi ocolite de turiști din județul nostru care vor să petreacă sărbătorile pascale departe de casă.

Cu o săptămână înainte de Paște, agențiile de turism fac bilanțul vânzărilor de pachete. Anul acesta, numărul băcăuanilor care au ales să petreacă sărbătorile pascale în alță țară, ori în România dar la munte sau la mare, a crescut cu circa 20%.

Cea mai atractivă destinație este însă de departe Cipru, unde circa 90 de persoane vor primi lumina sfântă la peste 20 de grade Celsius. „A fost cea mai cerută destinație, poate fi pentru faptul că avem zbor direct de la Aeroportul Bacău. Sejurul este între 22 și 26 aprilie, patru nopți de cazare la un hotel de patru stele, all inclusive și cu bonus o excursie. Prețul pachetului se ridică la 430 de euro, iar temperaturile sunt numai bune pentru plajă", ne-a declarat Dumitru Nănescu, vicepreședinte al Asociației Naționale a Agențiilor din Turism (ANAT).

Foarte bine s-au vândut și biletele bulgarilor care i-au cucerit pe băcăuani cu oferte ce pleacă de la 89 de Euro dar nu depășesc 120 de euro, sumă în care beneficiază de trei nopți de cazare, mic dejun și masă festivă. Alți 14 clienți au plătit peste 700 de euro pentru a participa la slujba de înviere de la Ierusalim.

Sunt și băcăuani care preferă România

Dacă ofertele străinilor i-au cucerit pe băcăuani, cele care promovau destinații turistice din România nu au avut așa de mare succes. Cele mai căutate au fost pensiunile din Bucovina și Maramureș, unde s-au cumpărat circa 60 de pachete. „Se caută confort la preț de criză, iar hotelierii și proprietarii de pensiuni au înțeles mesajul. Avem sejururi de două sau trei nopți de cazare cu 214 lei de persoană, pe zi, în care primesc mic dejun, cină, masa festivă de Paște, cu băutură și bucate tradiționale specifice zonei", a mai spus Nănescu.

Și câteva hoteluri de la malul mării sunt deschise în această perioadă, însă puțini sunt cei care au ales această locație. „În acest an o să mergem împreună cu familia la Gura Humorului. O să stăm acolo două zile și vom vizita și toate mănăstirile din zonă. Am ales o pensiune de două margarete, că bugetul este cam redus", ne-a spus Andreea Tudor, o băcăuancă.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite