Băcăuanii pot face cereri pentru paşapoarte cu cip

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Amprentele vor fi stocate pe noul document
Amprentele vor fi stocate pe noul document

Persoanele care au nevoie de paşaport vor obţine  de mâine noul model biometric, sistemul fiind implementat şi în Bacău, cu o întârziere de două săptămâni.

Iniţial, acesta trebuia să fie funcţional din 7 decembrie, însă aparatura a fost adusă în Bacău abia la sfârşitul acestei săptămâni. „Sâmbătă s-a montat aparatura, iar astăzi dimineaţă s-a făcut proba. De mâine primim cererile pentru paşapoartele biometrice“, spune comisarul-şef Ioan Matei, şeful Serviciului Public Comunitar pentru Eliberarea şi Evidenţa Paşapoartelor Simple (SPCEEPS) Bacău. 

Documentul biometric este dotat cu un cip care stochează datele personale ale posesorului. Actul este emis de Centrul Naţional Unic de Personalizare a Paşapoartelor Electronice şi are 50 de elemente de siguranţă, cu 18 mai multe decât la paşapoartele actuale.

Şeful Serviciului Paşapoarte susţine că sunt destui băcăuani care, din motive religioase, nu vor să ţină în buzunar un astfel de document. „Sunt soluţii şi pentru astfel de persoane.  Ele pot să obţină un paşaport temporar, valabil 12 luni. Acesta este emis de serviciul nostru“, declară Matei. Costul unui paşaport temporar în regim de urgenţă este de 200 de lei. Documentul poate fi obţinut în două zile. Băcăuanii care nu se grăbesc plătesc doar 100 de lei. Ei vor primi documentul nou în 20 de zile de la depunerea cererii.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite