Băcăuanii plecați în „Marșul Aurului“ au ajuns la jumătatea drumului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
„Marșul Aurului“ a ajuns la jumătatea drumului
„Marșul Aurului“ a ajuns la jumătatea drumului

Florin și Sebastian au ajuns în această după amiază în localitatea Râmnicu Sărat după ce luni cei doi au pornit din centrul Bacăului pe jos, până la București, într-un marș de protest împotriva exploatării aurului de la Roșia Montană.

MAI CITIȚI:

Cercei de aur pentru președintele Băsescu din partea băcăuanilor, la schimb cu Roșia Montană

Florin Suciu şi Sebastian Muscalu au parcurs 100 de km din drumul aurului

Florin Suciu (35 de ani) și Sebastian Muscalu (21 de ani) cei doi băcăuani care au pornit în „Marșul Aurului" au parcurs 150 de kilometri din cei peste 300 de kilometri cât este distanța dintre Bacău și București.

Ținta lor finală este Palatul Cotroceni unde vor să doneze statului român, prin intermediul președintelui Băsescu, doi cercei de aur pentru a renunța la exploatarea aurlui din Roșia Montană. „Au fost patru zile obositoare. Noi nu avem antrenament pentru a merge atâția kilometri pe jos dar suntem entuziaști și cu siguranță vom realiza ceea ce ne-am propus", a spus Florin Suciu, unul dintre cei doi băcăuani.

Pe traseu cei doi băcăuani au avut parte și de susținerea locuitorilor orașelor prin care au trecut. Mai mult, au primit chiar și bani pentru a ajunge cu bine la București. „Când am plecat din Bacău am primit 100 de lei. Pe traseu am mai primit de la trei persoane încă 120 de lei. Oamenii ne încurajează și sunt alături de noi", a mai spus Florin Suciu.

Cei doi băcăuani vor ajunge în București pe data de 27 septembrie unde îi vor aștepta peste 300 de alți protestatari.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite