Băcăuanii îşi lasă prietenii necuvântători la pensiune

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lică Lăcătuşu are grijă de câinii lăsaţi la pensiune
Lică Lăcătuşu are grijă de câinii lăsaţi la pensiune

Băcăuanii care vor să-şi petreacă Sărbătorile în alte localităţi sau chiar în străinătate, fără să aibă grija animalelor de companie, îşi pot lăsa prietenii patrupezi la pensiune.

„Unitatea are 18 locuri doar pentru câinii mari, care pot sta în curte. Ziua de cazare este de 20 lei. Mâncarea e asigurată de proprietari“, spune veterinarul Florin Velisar, proprietarul unei pensiuni canine din cartierul Sarata.

Cele mai multe dintre locuri sunt deja ocupate. „Avem câţiva câini în pensiune pe care-i găzduim de luni bune. Pur şi simplu, stăpânii sunt prea ocupaţi şi atunci îşi lasă prietenii blănoşi la noi, dar au grijă să treacă săptămânal să-i vadă“, mai spune  Velisar. Câinii care ajung la pensiune, pe lângă cazare şi plimbare, mai beneficiază şi de afecţiune.

Lică Lăcătuşu este cel care se ocupă de animalele cazate şi este un iubitor împătimit al acestora.

„Nu-i las niciodată singuri“

„Sunt ca nişte copii. Când ajung pentru prima oară la noi, nu mănâncă şi plâng tot timpul după stăpâni. Apoi se obişnuiesc şi, dacă li se arată afecţiune, răspund imediat cu aceeaşi monedă“, explică Lică.

Tânărul spune că îşi petrece o mare parte din timp cu patrupezii din adăpost şi nu doar pentru că asta este slujba lui, ci pentru că îi face plăcere să se joace cu ei.

„Sunt bine îngrijiţi, îi plimb, mă joc cu ei, nu-i las niciodată singuri“,spune îngrijitorul.   

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite