Băcăuanii fură de pe rafturile supermarketurilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În urmă cu două, zile trei bărbați cu vârsta cuprinsă între 30 și 43 de ani au pătruns într-un magazin din Racova în toiul nopții de unde au furat țigări, dulciuri, cafea, conserve și lada frigorifică cu înghețată.

Ghinionul lor a fost că la scurt timp au fost văzuți de unul dintre localnici care a sunat imediat la Postul de Poliție, oferindu-le ofițerilor de serviciu ocazia de a-i găsi repede pe infractori. "Bunurile au fost recuperate în totalitate și restituite părții vătămate. Din păcate, odată cu scumpirea prețurilor tentația de a fura marfă de pe rafturi este destul de mare pentru unele persoane, de aceea magazinele și-au luat măsuri suplimentare de pază", ne-a spus Narcisa Butnaru, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Bacău.

Tot ea a mai explicat că de la începutul anului s-au înregistrat 167 de furturi din supermarketuri. "În general, se fură obiectele și alimenetele împachetate în cutii mici. Acestea sunt dosite în genți sau pe sub haine. Prea puțini scapă însă cu basma curată deoarece există sisteme de supraveghere bine puse la punct în supermarketuri", a mai zis Narcisa Butnaru.

Cei mai mulți dintre infractori au fost surprinși pe camerele de supravegheat. "Pe lângă faptul că în magazin sunt atenționări că spațiul este supravegheat video există expuse și afișe realizate de noi menite să prevină acest fenomen. Mai mult, în magazinele unde există plasme, difuzăm sporturi video realizate în același scop", a încheiat purtătorul de cuvânt.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite