Băcăuanii dornici să se scalde plătesc scump

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Băcăuanii au fost nevoiţi să apeleze la piscinele private
Băcăuanii au fost nevoiţi să apeleze la piscinele private

Ştrandul Tineretului este închis de mai bine de patru ani, iar Ştrandul Letea este în proces de igienizare. Singura soluţie pentru amatorii de agrement este să meargă la piscine aflate la marginea oraşului, unde preţul este cu mult mai piperat.

Băcăuanii nu mai au niciun loc în care să se răcorească, cu bani puţini, pe vreme de caniculă. Ştrandul Letea are lacătul pus încă de la începutul verii. „Eu locuiesc aici în cartier. Era o adevărată plăcere să merg la baie la ştrand. Şi costa numai 2 lei. Nu-mi permit nici timpul şi nici buzunarul să merg la piscină“, a spus Ionel Dâncă, localnic.


Autorităţile promit că vor redeschide complexul de agrement în curând, dar fără îmbunătăţiri semnificative. „S-a făcut recepţia finală. Au fost igienizate bazinele. Încă nu putem umple bazinul mare. Acum funcţionează doar cel pentru copii“, a spus Gabriel Lupu, şeful Direcţiei de Sport şi Cultură din cadrul Primăriei Bacău.


Teren de sport la Letea


Practic, anul acesta, timp de două luni, s-au reparat duşurile şi au fost curăţate bazinele, iar Ştrandul Letea nu are cum să ajungă la standarde moderne decât de anul viitor. „În toamnă vom face reparaţia capitală. În 2012, ştrandul va avea apă caldă, vom pune nocturnă. Tot aici se va face un teren de sport multifuncţional pentru tenis şi fotbal“, a mai spus Gabriel Lupu. Ştrandul băcăuan ar putea deveni un punct de atracţie şi pentru iubitorii muzicii house, deoarece pe timp de noapte ar putea deveni club. Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Bacău spun că închiderea ştrandului a fost impusă atât de măsuri economice, cât şi de unele de igienă.


„L-au închis în primul rând din considerente economice. Este costisitor să schimbi mereu apa. Totodată, trebuie respectate normele de calitate şi de aceea trebuie făcută igienizarea bazinelor“, ne-a precizat Marin Buştiuc, director adjunct al DSP Bacău.

Locuitorii oraşului au pierdut cel mai important ştrand în urmă cu patru ani, când Primăria a concesionat Ştrandul Tineretului, contra unei sume derizorii, unei firme care promitea investiţii de peste 10 milioane de euro. Deoarece s-a încercat schimbarea destinaţiei locului de agrement, concesiunea a fost atacată în instanţă. Investitorul a pierdut astfel orice şansă de finanţare europeană. În locul ştrandului de altădată a fost realizat un spaţiu pentru tenis de masă, iar pe timp de iarnă aici funcţionează un patinoar.


Minim 15 lei la piscină


În lipsa locurilor publice de agrement, locuitorii municipiului Bacău au de ales între piscinele aflate la marginea oraşului, unde preţul unui bilet este cuprins între 15 şi 18 lei. În acest cost este inclus un şezlong, prosop şi grupuri sanitare civilizate. În plus, ei sunt convinşi că aici inspectorii sanitari îşi fac treaba şi nu-i iartă pe patroni.

Privaţii sunt autorizaţi


„Decât să merg la ştrand cu toţi nespălaţii, mai bine merg în tihnă cu nevastă-mea la piscină. E curat, ştiu că apa e verificată şi nu iau vreo boală“, ne-a spus băcăuanul Sorin Mihailă. Inspectorii sanitari afirmă că în acest an n-au avut surprize neplăcute din partea patronilor de piscine. „Avem 13 piscine în municipiu şi alte şapte în judeţ. N-au fost probleme. Ei au obligaţia de-a face analiza apei lunar în perioada estivală. Analizele se fac la noi, contra-cost“, a mai spus dr. Marian Buştiuc, director adjunct al DSP Bacău. ;

Bacău

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite