Băcăuanii cumpără haine de firmă cu câţiva lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Magazinele second-hand au tot mai mult succes în timpul verii, deoarece mulţi localnici caută haine de sezon foarte ieftine, chiar dacă au mai fost purtate.

O pereche de pantaloni din bumbac costă 4-5 lei, iar o cămaşă, 2-3 lei. Preţul variază în funcţie de ziua în care se fac cumpărăturile. În zilele de luni, un kilogram de haine se vinde cu aproape 16 lei. Marţea, preţul unui kilogram de haine scade la 14 lei, miercurea, la 10 lei, iar joia, la doar 8 lei. În schimb sâmbăta, preţul kilogramului de articole de îmbrăcăminte este de numai 4 lei.

"Nu se găsesc numai lucruri purtate sau uzate, ci şi haine noi sau aproape noi. Am cumpărat cu câţiva lei bluze de foarte bună calitate, care încă aveau eticheta originală pe ele şi nu erau purtate deloc. Este o soluţie, mai ales în această perioadă când totul este scump", ne-a spus Angelica Ghenţa, casnică. Magazinele de haine la kilogram sunt afaceri care merg bine şi pe timp de criză, după cum mărturisesc cei care activează în acest domeniu.

În ultimele trei luni, în Bacău au apărut cinci noi magazine de acest fel. "Nu este vorba numai de preţul mic, ci şi de calitatea lucrurilor pe care le comercializăm. Clienţii găsesc mărci de îmbrăcăminte pe care nu le pot găsi în alte magazine sau care sunt foarte scumpe, dacă ar fi cumpărate noi", ne-a declarat Costel Botez, angajat al unui magazin second-hand.

La începutul fiecarei săptămâni, magazinele aduc marfă şi sunt asaltate de clienţi în căutare de chilipiruri. Cei mai mulţi cumpărători vin la începutul săptămânii, deoarece preferă să aibă de unde alege.

Recent, în apropierea Pieţei Centrale, s-a deschis un nou magazin de acest fel, în care hainele sunt aşezate pe umeraşe şi pot fi probate. În prezent, în municipiul Bacău funcţionează peste 30 de asemenea magazine, iar patronii sunt convinşi că nu vor fi nevoiţi să renunţe la afaceri, ba chiar le vor dezvolta, deoarece nu duc lipsă de clienţi.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite