Băcăuanii care își parchează vehiculele în locuri nepermise vor face cunoștință cu „caracatița“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Caracaţitele nu-i vor mai ierta pe şoferii indisciplinaţi
Caracaţitele nu-i vor mai ierta pe şoferii indisciplinaţi

Posesorii de autovehicule nu vor mai fi singurii care riscă să rămână cu roțile blocate dacă parchează neregulamentar. Cei care au scutere, motociclete sau alte tipuri de vehicule vor suferi și ei din cauza indisciplinei în trafic.  

Primăria Bacău nu mai este dispusă să tolereze indisciplina în trafic, indiferent de ce vehicul are cel care încalcă legea. Dacă până acum, pe străzile municipiului Bacău, puteau să se trezească cu roțile blocate doar proprietarii de autovehicule, consilierii lacali au decis să extindă această posibilitate la toate vehiculele.

„S-a luat această decizie pentru a nu mai exista nicio discriminare. Până acum puteam bloca doar roțile autovehiculelor pentru că așa era stipulat în provesul verbal pe care îl întocmeam. Era singura rubrică. Acum, termenul de autovehicul va fi înlocuit cu vehicul. Aici intră orice mijloc de deplasare", a explicat Florin Podoleanu, purtătorul de cuvânt al Poliției Locale Bacău, instituție care se va ocupa de blocarea roților la vehiculele parcate neregulamentar în oraș.

Parcările cu plată nu mai sunt locuri de „refugiu"

 Aceasta nu este însă singura surpriză pregătită băcăuanilor. Dacă până acum polițiștii locali nu puteau să blocheze roțile vehiculelor lăsate în parcările cu plată fără a fi achitată taxa corespunzătoare, începând cu data de 1 noiembrie lucrurile se vor schimba radical. „Dacă cineva lasă un vehicul într-o parcare cu plată fără să achite taxa atunci noi avem dreptul săi blocăm roțile. S-a ajuns la această situație în urma unui caz. Un cetățean a lăsat mașina într-o parcare cu plată fără să achite taxa. Noi i-am blocat roțile. Ne-a spus că nu avem dreptul ăsta pentru că nu există o rubrică specială în procesul verbal. De acum va fi", a mai spus Podoleanu.  Pentru perioada blocării vehiculelor, inclusiv a remorcilor, conducătorii sau proprietarii acestora vor achita o taxă de 100 de lei pentru fiecare 24 de ore în care mașina are montată pe roți vestita „caracatiță".

Deși în regulament există și prevederea ca după 48 de ore de la blocarea roților mașinile să fie ridicate și depozitate într-un loc special amenajat acest lucrur nu va fi făcut. Asta, deoarece, Poliția Locală Bacău nu dispune de o platformă specială care să ridice în siguranță mașinile.  De la începutul acestui an în municipiul Bacău au fost blocate roțile la peste 730 de autovehicule însă, odată cu modificarea făcută de consilieri, se așteaptă o creștere și mai mare a numărului.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite