Băcăuanii au două zile ca să scape de deșeuri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Aparatura ”bună de aruncat” va fi ridicată direct din fața blocului
Aparatura ”bună de aruncat” va fi ridicată direct din fața blocului

Cei care vor să scape de aparatura electrică și electronică pot profita astăzi dar și în cursul zilei de mâine de noul format al "Campaniei naționale de colectare a deșeurilor de echipamente electrice și electronice de la populație"

"Dacă în trecut băcăuanii trebuiau să se prezinte cu deșeurile la diverse puncte de colectare din oraș în noul format al campaniei vom merge noi direct la ei. Practic, oamenii vor scoate deșeurile în fața blocului iar operatorii de salubritate le vor colecta și transporta ulterior în puncte special amenajate", a declarat Paul Toderică, director Agenția pentru Protecția Mediului (APM) Bacău. 

O altă noutate introdusă odată cu noua campanie constă în modificarea ciclicității desfășurării acesteia. Dacă în anii trecuți aceasta se desfășura în prima sâmbătă a fiecărei luni începând din această primăvară băcăuanii vor putea scăpa de deșeurile electrice și electronice doar o dată pe trimestru.

Un alt element de noutate constă în lărgirea ariei de deșeuri de care băcăuanii se pot debarasa. "Pe lângă echipamentele electrice și electronice băcăuanii pot renunța și la echipamente sportive și de agrement sau la jucării cum sunt trenulețele electrice sau consolele portabile de jocuri video", ne-a mai spus Paul Toderică. Anul trecut băcăuanii au renunțat în cadrul Campaniei DEEE la aproape 63.450 de kilograme de deșeuri.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite