Băcăuanii, martori pasivi la o tâlhărie în centrul orașului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Bacău a organizat, ieri, cu ocazia Săptămânii Prevenirii Criminalității, o simulare de tâlhărie în centrul orașului.

Oamenii legii au vrut astfel să testeze reacția cetățenilor la fapte săvârșite cu violență. Potrivit scenariului, o tânără se plimba prin centru când un individ s-a repezit asupra ei și i-a smuls geanta din mână.

Degeaba a strigat după ajutor că nu s-a găsit nimeni care să reacționeze. Singurul care a văzut scena și ar fi vrut să intervină a fost un jandarm care tocmai își parca mașina.

A ieșit în grabă și a strigat la ceilalți trecători să pună mâna pe tâlhar, dar oamenii și-au văzut de treaba lor. El nu a făcut parte din echipă, și deși se afla în timpul liber nu a putut sta cu mâinile-n sân.

Din păcate, ceilalți băcăuani nu au avut niciun fel de reacție. "Noi nu le cerem băcăuanilor să intervină direct, pentru că în joc este și siguranța lor, dar să rețină cât mai multe semnalmente și să sune la 112. Astăzi, deși au fost atâtea persoane de față, nimeni nu a apelat numărul de urgență", ne-a spus insp. Gabriel Ștefănescu, ofițer de prevenire al IPJ Bacău.

Pentru a încuraja spiritul civic, oamenii legii le-au împărțit băcăuanilor pliante cu informații prețioase despre cum să se ferească de infractori.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite