Bacau: Băcăuanii îşi tratează supărările prin magazinele de suveniruri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bacau: Băcăuanii îşi tratează supărările prin magazinele de suveniruri
Bacau: Băcăuanii îşi tratează supărările prin magazinele de suveniruri

Cei care mai trec pragul magazinelor de suveniruri o fac doar pentru a cumpăra obiecte mici şi ieftine.

Unii băcăuani recurg la o metodă inedită de a scăpa de o proastă dispoziţie. Ei colindă magazinele de suveniruri şi-şi fac mici cadouri, care să le însenineze ziua. „Nu mă simt deloc în apele mele, aşa că am venit la magazin şi cu ultimii bani din casă o să-mi cumpăr un suvenir. Aşa fac de fiecare dată când sunt prost dispusă“, ne spune Sanda Ştefănescu, clientă a unui magazin de suveniruri din Bacău.


Femeia recunoaşte că în ultima perioadă a avut destule zile negre, dar că tot şi-a făcut mici daruri care să-i aducă zâmbetul pe buze. „S-au cam strâns multe suveniruri la mine acasă, este adevărat, dar să ştiţi că nu le ţin pe toate. Le mai fac şi eu cadou“, declară Sanda Ştefănescu. Ea mai spune că recomandă această „reţetă a fericirii“ tuturor băcăuanilor posomorâţi. „Dacă nu ne facem noi bucurii şi nu avem grijă de sufletul nostru, cine să facă acest lucru?!“, conchide doamna Ştefănescu.


Lucruri ieftine, câştig pe măsură


Deşi sfatul femeii este de bun simţ şi cu efecte imediate, majoritatea băcăuanilor preferă să ocolească magazinele de suveniruri, cel puţin o perioadă de timp. În acest an, vânzările au scăzut aproape la jumătate, unii administratori fiind nevoiţi să se reprofileze, pentru a nu fi obligaţi să declare falimentul. „Nu se mai cumpără decât lucruri simbolice, care au şi un preţ pe măsură. Noi am fost nevoiţi să restrângem din spaţiu, pentru care plăteam chirie mare şi să mai deschidem un magazin în altă zonă a oraşului“, precizează Lucia Ignat, reprezentantul unui magazin de suveniruri din municipiul Bacău.


Ţinând cont de această situaţie, patronii magazinelor de profil au început să se aprovizioneze doar cu lucruri mici şi ieftine, în detrimentul celor mari şi scumpe. „E o măsură de moment. Eu însă trăiesc cu speranţa că anul viitor vom intra în normalitate, iar magazinele vor fi pline ca altădată. Asta pentru că băcăuanii ştiu să se bucure de plăcerea unui suvenir“, ne spune Iulian Mancaş, patronul unei societăţi de profil.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite