Bacau: Băcăuanii strigă după locurile de parcare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bacau: Băcăuanii strigă după  locurile de parcare
Bacau: Băcăuanii strigă după locurile de parcare

Pentru că au fost parcate neregulamentar, Poliţia Primăriei a blocat de la începutul anului 610 autovehicule.

Numărul tot mai mare de maşini îi pune în dificultate pe şoferii băcăuani. Aceştia declară că în oraş spaţiile de parcare sunt insuficiente şi după ora 16.00 le este aproape imposibil să mai găsească un loc unde şă-şi lase maşina, în preajma blocului în care locuiesc. Cel mai adesea, ei sunt nevoiţi să-şi parcheze autovehiculele pe trotuare, pe trecerile de pietoni sau pe spaţiile verzi, riscând amenzi substanţiale.


„Pur şi simplu nu ştiu unde să-mi las maşina seara, când ajung acasă de la serviciu. Era greu şi înainte, dar acum, cu reîntoarcerea celor care muncesc în străinătate, parcările chiar au devenit o problemă”, ne-a spus Cristian Neculce, un băcăuan care locuieşte pe strada 22 Decembrie.


Mulţi dintre conducătorii auto îi acuză pe ceilalţi şoferi că-şi lasă maşina la întâmplare şi ocupă inutil mai multe spaţii de parcare. „Unii oameni sunt complet ignoranţi. Ocupă două locuri de parcare în loc de unul, pentru că-şi lasă maşina pe diagonală. Nu se gândesc la ceilalţi locatari din bloc. Ne certăm mereu, însă nu se schimbă nimic”, a zis Mariana Lungu, supărată că a fost „forţată” să-şi lase autovehiculul la mare distanţă faţă de scara unde locuieşte.


Parcările neregulamentare costă scump


Persoanele care-şi parchează maşina neregulamentar riscă blocarea roţilor de către Poliţia Primăriei. Lucrătorii şi-au intensificat controalele pentru fluidizarea traficului şi de la începutul anului au blocat 610 maşini parcate pe locuri interzise. De asemenea, au aplicat 910 avertismente şoferilor care au încălcat prevederile legii. „Din păcate, nu-i putem ierta pe şoferii care parchează ilegal pe motiv că nu au suficiente locuri pentru staţionarea maşinilor. Trebuie să găsească o soluţie pentru a nu ocupa spaţiile verzi, trotuarele sau să blocheze căile de acces în instituţii”, ne-a declarat Florin Podoleanu, purtător de cuvânt în cadrul Poliţiei Primăriei Bacău.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite