Bacău: Băcăuanii se delectează în timpul liber citind cărţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În era internetului, tinerii nu renunţă în weekend la citit în parcuri sau la adăpostul căminului.

La sfârşit de săptămână, tot mai mulţi băcăuani îşi îndreaptă atenţia către rafturile de cărţi. Deşi internetul este la modă printre tineri, o parte dintre ei preferă să se delecteze cu o carte bună în timpul liber.

Când nu citesc acasă, ei pot fi văzuţi adesea în parcuri sau în zonele liniştite din oraş. „Zilele acestea au fost foarte călduroase, de aceea am preferat să citesc în parc. Aici e linişte şi aer curat, un loc ideal pentru a lectura un volum de beletristică. Mă oboseşte televizorul din cauza ştirilor care se difuzează în ultima perioadă“, ne-a spus Irina Irimescu, o băcăuancă aflată în Parcul Cancicov.

Reprezentanţii librăriilor din oraş spun că publicul tânăr reprezintă 70% din clientelă, iar concepţia conform căreia elevii nu citesc este eronată. „Din septembrie până la sfârşitul anului şcolar, elevii cumpără foarte multe cărţi şi nu sunt numai din bibliografia şcolară. Banii nu sunt impediment în alegerea lor“, a spus Iuliana Sandu, vânzătoare la o librărie din Bacău.

Topul celor mai bine vândute cărţi
Cele mai căutate cărţi în librării sunt romanele poliţiste sau de dragoste. Bine vândute sunt şi cărţile care propun reţete de slăbit, dar şi cele care oferă sfaturi utile pentru carieră. În topul vânzărilor din ultimele luni se află romanul „Pânza de păianjen“, scris de Cella Serghi.

Preţul nu e un impediment
La fel de bine vândută a fost şi cartea Mihaelei Bilic „Trăiesc, deci mă abţin“ şi volumul „Zori de zi“, de Stephenie Meyer. „În general, am observat că băcăuanii nu se uită la bani când îşi iau o carte nouă. Dovadă a acestui fapt e că şi enciclopediile sau albumele de artă se dau foarte bine, ca şi cărţile cu subiecte science fiction“, a explicat Diana Ştefancu, vânzătoare la o altă librărie din Bacău.

Noutăţi în librări

Printre cele mai noi cărţi apărute pe rafturile librăriilor se numără enciclopedia „1.000 de capodopere ale picturii europene“ (75,90 de lei), volumul „Michael Jackson: Legend, Hero, Icon. A Tribute to the King of Pop“, scris de James Aldis (72,80 de lei) şi „Viaţa cu sora mea Madonna. Memorii. Jurnale“, de Cristopher Ciccone (33 de lei).

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite